Αρχική Είμαι ΈγκυοςΤοκετός Οι συσπάσεις του τοκετού!

Οι συσπάσεις του τοκετού!

από kmir

Tired-pregnant-womanΌταν μία γυναίκα γίνεται για πρώτη φορά μητέρα, είναι αρκετές φορές δύσκολο να καταλάβει πότε ήρθε η πραγματική ώρα του τοκετού.

Του δρ. Νίκου Ναούμ, Χειρουργόυ Γυναικολόγου, Ειδικευμένος στην Κοσμητική και Επανορθωτική Γυναικολογία, www.ananeosi.gr

Έτσι, όταν πλέον έχει μπει στον μήνα της, ο παραμικρός πόνος ή ενόχληση που θα νιώσει νομίζει ότι αποτελεί σημάδι για τη μεγάλη στιγμή.

Πότε όμως πραγματικά πρέπει να πάτε στο μαιευτήριο;

Καταρχάς, να ξεκαθαρίσουμε ποιες είναι οι «ψεύτικες» συσπάσεις. Είναι εκείνες οι ακανόνιστες συσπάσεις, που δεν προδιαθέτουν το τράχηλο για διαστολή. Συνοδεύονται από ένα περίεργο σφίξιμο στο στομάχι, ενώ συνήθως μετά από λίγη ώρα φεύγουν, με τη βοήθεια της σωστής αναπνοής της μητέρας.

Είναι γεγονός ότι οι «ψεύτικες» συσπάσεις κάνουν την εμφάνισή τους απότομα και όχι σε τακτά χρονικά διαστήματα, καθώς μπορεί να τις αισθανθείτε σήμερα και να μην επανέλθουν για διάστημα μεγαλύτερο από μία εβδομάδα.

Επίσης, το άγχος της νέας μητέρας, καθώς και ο φόβος της να μην πονέσει μπορεί να εντείνουν τις συσπάσεις, κάνοντας την αντιμετώπισή τους ακόμα πιο δύσκολη. Αλλά, σε κάθε περίπτωση, εάν αντιμετωπίζετε αυτές τις συσπάσεις, δεν ήρθε η ώρα του μαιευτηρίου…

Οι αληθινές συσπάσεις!

Εδώ η ρυθμικότητα και η συχνότητα, θα σας δώσουν το μήνυμα!

Αρχικά ξεκινούν ομαλά, με μεγάλα διαλείμματα μεταξύ τους, αλλά όσο η μεγάλη ώρα πλησιάζει γίνονται ολοένα πιο έντονες και ρυθμικές. Συνήθως απαιτούνται 4-6 συσπάσεις ανά ώρα, συνεχόμενα για 2-3 ώρες για να καταλάβετε ότι ήρθε η ώρα για το μαιευτήριο.

Σαφώς, όσο η ώρα περνά ο πόνος δυναμώνει, ενώ είναι απαραίτητο να χρονομετρήσετε τις συσπάσεις σας, για να δώσετε σαφή εικόνα στον γιατρό μόλις τον δείτε.

Ένα είναι σίγουρο πάντως, ακόμα και για τις άπειρες μητέρες: όταν έρθει η πραγματική ώρα… θα το καταλάβετε!

Δειτε επισης...

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για την βελτιστοποίηση της πλοήγησής σας. Αποδοχή Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Προστασίας Δεδομένων & Cookies