Αρχική Πριν την εγκυμοσύνηΔιατροφή Οι πατάτες μας κρατούν αδύνατους!

Οι πατάτες μας κρατούν αδύνατους!

από kmir

patatakia spitikaΌλοι έχουν στο μυαλό τους τις πατάτες ως το απόλυτα παχυντικό φαγητό

αυτό που κόβεται μαχαίρι σε περιόδους δίαιτας και γενικά καταναλώνεται με… μέτρο από όσους και όσες προσέχουν τη γραμμή τους.

Ωστόσο, μια έρευνα έρχεται να ανατρέψει αυτές τις… γενικές πεποιθήσεις, καθώς καταλήγει στο συμπέρασμα όχι μόνο ότι οι πατάτες δεν παχαίνουν, αλλά και ότι μπορούν να λειτουργήσουν αποτρεπτικά στην αύξηση του σωματικού βάρους.

Σύμφωνα, λοιπόν, με την έρευνα του Πανεπιστημίου McGill, η υψηλή κατανάλωση πατάτας από ποντίκια οδήγησε σε μείωση της αύξησης του σωματικού βάρους τους.

Συγκεκριμένα, μετά το πέρασμα των 10 εβδομάδων, κατά τη διάρκεια των οποίων ορισμένα ποντίκια ακολούθησαν διατροφή που ήταν σίγουρο ότι θα τα πάχαινε, αλλά περιείχε και εκχυλίσματα πολυφαινολών από πατάτες, είχαν πάρει μόλις επτά γραμμάρια, σε αντίθεση με τα υπόλοιπα (που δεν έτρωγαν πατάτες) που είχαν πάρει 16 γραμμάρια.

Ο ερευνητής Σταν Κούμποου πιστεύει ότι τα ευρήματα της έρευνας αυτής εξηγούν και το… γαλλικό παράδοξο, το φαινόμενο που θέλει τους Γάλλους, παρά τη φαινομενικά ανθυγιεινή διατροφή τους, να διατηρούνται αδύνατοι. Γιατί απλά παίρνουν αρκετές πολυφαινόλες από τις πατάτες…

Δειτε επισης...

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για την βελτιστοποίηση της πλοήγησής σας. Αποδοχή Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Προστασίας Δεδομένων & Cookies