Αρχική Ειμαι Μαμά & ΓυναίκαΟμορφιά Μυκητιασικές λοιμώξεις & θεραπεία!

Μυκητιασικές λοιμώξεις & θεραπεία!

από kmir

Μύκητας των νυχιών!

Τα εύθραυστα, αποχρωματισμένα, παχιά νύχια μπορεί να σημαίνουν ότι έχετε μύκητα των νυχιών. Μπορεί να επηρεάσει τα νύχια των χεριών ή αυτά των ποδιών. Αποτρέψτε τον μύκητα των νυχιών κρατώντας τα χέρια και τα πόδια καθαρά και στεγνά, φορώντας στεγνές κάλτσες που θα τις αλλάζετε συχνά, φορώντας παπούτσια σε δημόσια ντους, πισίνες, ή αποδυτήρια. Φορέστε άνετα παπούτσια (έτσι ώστε τα δάχτυλα των ποδιών να μην είναι στριμωγμένα) και να μην μοιράζεστε νυχοκόπτες.

Φροντίστε τα ρούχα της γυμναστικής!

Αλλάξτε τα ρούχα της γυμναστικής σας αμέσως μετά από μια προπόνηση. Οι ιδρωμένες φόρμες αποτελούν ένα τέλειο «σπίτι» για τους μύκητες και τα άλλα μικρόβια για να αναπτυχθούν. Να πλένετε τα ρούχα της άσκησης μετά από κάθε χρήση και να φοράτε καθαρά ρούχα πριν από κάθε προπόνηση.

Μυκητιασικές λοιμώξεις: Υγιεινή στο σπίτι!

Για την αποτρέψετε τις μυκητιασικές λοιμώξεις από το να βάλουν πόδι στο σπίτι σας, κρατήστε το δέρμα σας καθαρό και στεγνό. Αλλάξτε εσώρουχα και κάλτσες καθημερινά. Αερίστε τα πάνινα παπούτσια και να τα πλένετε τακτικά. Βγάλετε τα παπούτσια σας στο σπίτι για να εκθέτετε τα πόδια σας στον αέρα.

Υγιεινή του γυμναστηρίου και των αποδυτηρίων!

Για την καταπολέμηση των μυκητιασικών λοιμώξεων στο γυμναστήριο, να φοράτε παπούτσια στο ντους και στα αποδυτήρια και να αποφεύγετε να κάθεστε σε βρεγμένα παγκάκια. Μην μοιράζεστε χαλάκια προπόνησης ή πετσέτες. Πλένετε τα χέρια σας πριν και μετά την προπόνηση και μην ξεχάσετε να σκουπίζετε τον εξοπλισμό της γυμναστικής πριν και μετά τη χρήση.

Θεραπεία μυκητιασικών λοιμώξεων!

Παρά τις καλύτερες προσπάθειές σας στον τομέα της πρόληψης, νομίζετε ότι έχετε μια μυκητιασική λοίμωξη. Τώρα τι γίνεται; Κατ’ αρχάς , μιλήστε με το γιατρό σας. Αλλα προβλήματα του δέρματος μπορεί να μοιάζουν αρκετά με τις μυκητιασικές λοιμώξεις, αλλά απαιτούν διαφορετική μεταχείριση. Για τις ήπιες λοιμώξεις, η τοπική φαρμακευτική αγωγή μπορεί να είναι ό,τι χρειάζεστε. Οι μολύνσεις που επιμένουν θα μπορούσαν να απαιτήσουν από του στόματος φάρμακα με συνταγή γιατρού.

Μπορεί οι μυκητιασικές λοιμώξεις να σας μολύνουν;

Οι μυκητιασικές λοιμώξεις του δέρματος και των νυχιών μπορεί να έχουν πολύ άσχημη όψη, αλλά σπάνια οδηγούν σε κάτι περισσότερο από φαγούρα και ερεθισμό. Ωστόσο, αν ανησυχείτε για αυτές, μιλήστε με τον γιατρό σας.

www.medinova.gr

Δειτε επισης...

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για την βελτιστοποίηση της πλοήγησής σας. Αποδοχή Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Προστασίας Δεδομένων & Cookies