Αρχική Ειμαι Μαμά & ΓυναίκαΟμορφιά Μυκητιασικές λοιμώξεις & θεραπεία!

Μυκητιασικές λοιμώξεις & θεραπεία!

από kmir

podia healthdayΟι μυκητιασικές λοιμώξεις μπορεί να έχουν φαγούρα και να είναι ενοχλητικές, αλλά είναι σπανίως σοβαρές.

Στους υγιείς ανθρώπους δεν εξαπλώνονται πέρα από την επιφάνεια του δέρματος, οπότε είναι εύκολο να αντιμετωπιστούν.

Οι κοινές λοιμώξεις, όπως το πόδι αθλητή (Αthlete’s Foot), η φαγούρα στη βουβωνική χώρα (Jock itch)και ο λειχήνας (ringworm) προκαλούνται από μύκητα και είναι εύκολο να τους πάρετε και να τους μεταδώσετε.

Λειχήνας!

Ο λειχήνας (ringworm) δεν προκαλείται από τα σκουλήκια (worms) όπως αφήνει να εννοηθεί το όνομά του. Αυτή η ερυθρή, στρογγυλή μυκητιασική λοίμωξη που προκαλεί φαγούρα μπορεί να συμβεί στο σώμα ή στο τριχωτό της κεφαλής. Είστε σε μεγαλύτερο κίνδυνο, αν έρθετε σε επαφή με ένα κατοικίδιο ζώο ή ένα πρόσωπο με λειχήνα ή με μολυσμένα αντικείμενα. Κρατήστε τον μακριά κρατώντας το σώμα σας καθαρό και στεγνό. Είναι εύκολο να μεταδοθεί, γι’ αυτό μη μοιράζεστε πετσέτες, χτένες, ή άλλα προσωπικά αντικείμενα.

Πόδι του Αθλητή!

Αισθάνεστε φαγούρα στα πόδια σας, τα οποία ξεφλουδίζουν; Το πόδι του αθλητή είναι μια μορφή λειχήνα, που αναπτύσσεται συνήθως ανάμεσα στα δάχτυλα. Μπορεί να μεταδοθεί μέσω των ντουλαπιών στα αποδυτήρια, μέσω των μολυσμένων πετσετών και μέσω των παπουτσιών. Αποτρέψτε τον φορώντας παπούτσια στο γυμναστήριο, πλένετε τα πόδια σας καθημερινά, σκουπίστε τα και φορέστε καθαρές κάλτσες.

Φαγούρα στην βουβωνική χώρα!

Ενα ερυθρό κόκκινο εξάνθημα γύρω από τη βουβωνική σας χώρα που σας προκαλεί φαγούρα, σημαίνει ότι έχετε πιθανώς jock itch, η οποία μπορεί να επηρεάσει τους άνδρες και τις γυναίκες. Είναι ένα άλλο είδος λειχήνα και μπορεί να προκληθεί από εφίδρωση και το υγρό περιβάλλον που δημιουργείται συχνά από αθλητικό εξοπλισμό. Μπορείτε να το αποτρέψετε, κρατώντας τη βουβωνική χώρα σας καθαρή και στεγνή, φορώντας στεγνά και καθαρά ρούχα και εσώρουχα κάθε μέρα και αποφεύγοντας τα στενά ρούχα.

Δειτε επισης...

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για την βελτιστοποίηση της πλοήγησής σας. Αποδοχή Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Προστασίας Δεδομένων & Cookies