Αρχική Ειμαι Μαμά & ΓυναίκαΟμορφιά Οι συνήθειες που προκαλούν τριχόπτωση!

Οι συνήθειες που προκαλούν τριχόπτωση!

από kmir

Beautiful Brunette GirlΟι βασικοί παράγοντες που προκαλούν τριχόπτωση, είναι οι κληρονομικοί και οι έλλειψεις συγκεκριμένων θρεπτικών συστατικών.

Σημαντικό ρόλο στην απώλεια τριχών, παίζουν και οι κακές συνήθειες που αν τις αποβάλλετε μπορείτε να προστατέψετε τα μαλλιά σας.

Λούσιμο με ζεστό νερό

Το ζεστό νερό προκαλεί αφυδάτωση στις τρίχες και τις κάνει πιο εύθραυστες. Επίσης αφαιρεί τα φυσικά έλαια που υπάρχουν στο τριχωτό της κεφαλής. Χρησιμοποιήστε χλιαρό νερό για να λουστείτε και φροντίστε το τελευταίο ξέβγαλμα να γίνεται με κρύο νερό για να μην ταλαιπωρούνται τα μαλλιά σας.

Δυνατό βούρτσισμα

Τα μαλλιά είναι πιο επιρρεπή στη θραύση όταν είναι υγρά. Δένοντάς τα σφιχτά και χτενίζοντάς τα όταν είναι βρεγμένα, αποδυναμώνεται η ρίζα και προκαλείται τριχόπτωση. Το επίμονο και συχνό βούρτσισμα σκληραίνει την υφή και προκαλεί σπάσιμο της τρίχας.

Προϊόντα styling

Κάθε φορά που χρησιμοποιείτε πιστολάκι υποβάλλεται τα μαλλιά σας σε ταλαιπωρία. Η καλύτερη λύση για την προστασία των μαλλιών είναι να στεγνώνουν φυσικά. Ωστόσο, εάν η χρήση των εργαλείων styling είναι αναγκαία, συνιστώνται πιο χαμηλές θερμοκρασίες. Επίσης τα τζελ, η λακ και άλλα προϊόντα κάνουν τα μαλλιά σκληρά και κολλώδη.

Μην παραλείπετε γεύματα

Τα μαλλιά χρειάζονται τη σωστή ποσότητα πρωτεϊνών, για να είναι υγιή. Ψάρια, φακές, φασόλια, αυγά, φρούτα κ.ά. θα πρέπει να αποτελούν μέρος της καθημερινής διατροφής για να μειωθεί ο κίνδυνος εμφάνισης της τριχόπτωσης.

 

 

 

www.onmed.gr

Δειτε επισης...

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για την βελτιστοποίηση της πλοήγησής σας. Αποδοχή Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Προστασίας Δεδομένων & Cookies