Αρχική ΔιάφοραΤο νέο της ημέρας! Οι αλλαγές στα δημοτικά από το Σεπτέμβριο του 2015!

Οι αλλαγές στα δημοτικά από το Σεπτέμβριο του 2015!

από kmir

gyaloxarto dyslexiaΤο Σεπτέμβριο του 2015 θα εφαρμοστούν οι αλλαγές που προωθεί το υπουργείο Παιδείας στα δημοτικά σχολεία.

Ήδη ξεκίνησε ο σχετικός διάλογος, ενώ βασικές κατευθύνσεις είναι λιγότερη παροχή πληροφοριών, περισσότερη μόρφωση.

«Περισσότερη παιδεία είναι η καταστατική μας αρχή και ο στόχος μας. Η εικόνα ενός μικρού παιδιού που φεύγει για το σχολείο και γυρίζει από αυτό, με μια βαριά τσάντα και έχει άλλη τόση δουλειά να κάνει στο σπίτι, πρέπει να περάσει στο παρελθόν», τονίζεται στην εισήγηση του υπουργού Παιδείας στην οποία παρουσιάζονται οι 15 προτάσεις του.

Για τις αλλαγές στα δημοτικά αναφέρθηκε ο κ. Λοβέρδος σε συνέντευξη στον τηλεοπτικό σταθμό MEGA, στους δημοσιογράφους Μ. Αναγνωστάκη, Ι. Χασαπόπουλο. Συγκεκριμένα ανέφερε τα εξής:

Δεν θα αλλάξουμε τίποτα στις εισαγωγικές εξετάσεις για τα Πανεπιστήμια. Αλλαγές θα γίνουν μόνο στο δημοτικό. Αυτές θα αποφασιστούν μέσα στον Ιανουάριο και θα ψηφιστούν στο τέλος του Ιανουαρίου για να αρχίσουν να εφαρμόζονται το Σεπτέμβριο του 2015. Θέλουμε να πάμε σε έναν τύπο δημοτικού σχολείου.

Όμως, δεν πρόκειται από το Σεπτέμβριο να έχουμε τις δυνατότητες μίας εξομοίωσης όλων των δημοτικών, όλης της χώρας στην κατεύθυνση ενός σχολείου όλη την ημέρα, μέχρι τις 15:00, τις 16:00 και μετά στο σπίτι να μην χρειάζεται τα παιδιά να κάνουν κάτι. Αλλά θα πάμε σε μία λογική λιγότερης δουλειάς στο σπίτι.

Αντί για επέκταση της ύλης θα πάμε σε εμβάθυνση με στόχο στο μέλλον, όσο θα επιτυγχάνεται η ανάπτυξη της χώρας, να πάμε σε έναν τύπο δημοτικού σχολείου, με ένα πλάνο.

Θέλουμε περισσότερη γνώση στο σχολείο, λιγότερη δουλειά στο σπίτι για τους μαθητές του δημοτικού. Όχι να πηγαίνουν τα παιδιά με μία τσάντα 40 κιλών στο σχολείο, να γυρίζουν με αυτή και να έχουν και ώρες δουλειάς στο σπίτι. Αυτή, λοιπόν, είναι η προοπτική.

Έχουμε ξεκινήσει κάποιες δραστηριότητες παράλληλα με το σχολείο, τις οποίες ονομάζουμε «κοινωνικό σχολείο». Είναι η άθληση, είναι κάποια θέματα διατροφής, γιατί έχουμε τα πιο παχύσαρκα παιδιά στον κόσμο, είναι τα σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα και σεξουαλική αγωγή, αυτά περισσότερο προσανατολισμένα για τους γονείς και μας βοηθά πολύ σε αυτό ο Θάνος Ασκητής τον οποίο ευχαριστώ δημόσια.

Ακόμα ρατσισμός, εθισμοί όπως το κάπνισμα και το αλκοόλ.

Αυτό είναι επαναλαμβάνω το κοινωνικό σχολείο. Όλα αυτά σκοπεύουμε να τα μεταφέρουμε σταδιακά στο κανονικό σχολείο».

Ο υπουργός αναφέρθηκε και στα κενά λέγοντας ότι «με τους 1.000 αναπληρωτές εκπαιδευτικούς που υπέγραψε το υπουργείο Οικονομικών να πάρουμε και τους 800 εκπαιδευτικούς μέσω ΕΣΠΑ για την ειδική αγωγή και την παράλληλη στήριξη κλείνουμε τα κενά σε ότι αφορά την επάρκεια της λειτουργίας των σχολείων και όχι ως προς την πληρότητα και αυτό είναι κάτι που επαναλαμβάνω για μία ακόμα φορά».

Όσον αφορά τις μετεγγραφές δήλωσε ότι «έχουμε πει στα Ιδρύματα να κανονίζουν από του χρόνου από μόνα τους τον αριθμό των εισακτέων και τον αριθμό των μετεγγραφών και ζητήσαμε να πάρουν την σχετική απόφαση μέχρι τις 15 Δεκεμβρίου»

 

 

 

 

newsbeast.gr

Δειτε επισης...

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για την βελτιστοποίηση της πλοήγησής σας. Αποδοχή Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Προστασίας Δεδομένων & Cookies