Αρχική Ειμαι Μαμά & ΓυναίκαΕλέυθερος Χρόνος - Διασκέδαση Οι άγνωστες χρήσεις του αλουμινόχαρτου!

Οι άγνωστες χρήσεις του αλουμινόχαρτου!

από kmir

alouminoxartoΜε ένα φύλλο αλουμινόχαρτου κουζίνας μπορείς να κάνεις πολλά και απίστευτα!

Μπορείς να…

• Αφαιρέσεις τη σκουριά από τις επιχρωμιωμένες επιφάνειες του αυτοκινήτου σου. Τσαλάκωσε ένα κομμάτι αλουμινόχαρτο (από την γυαλιστερή του πλευρά) και τρίψε με αυτό το σημείο του μετάλλου που έχει σκουριάσει. (Προσοχή μην παρασυρθείς και τρίψεις πλαστικές γυαλιστερές επιφάνειες που μοιάζουν με μεταλλικές).

• Προστατέψει αντικείμενα που δεν θέλεις να βαφτούν. Έστω ότι αποφασίζεις να βάψεις ένα δωμάτιο ή ένα έπιπλο αλλά δεν θέλεις να λερώσεις τα πόμολα ή τους μεντεσέδες: Τύλιξε τα όλα με αλουμινόχαρτο, που φοριέται και αφαιρείται εξίσου εύκολα.

• Καθαρίσεις μαγειρικά σκεύη, σχάρες και το γκριλ του φούρνου από καμένα λίπη και φαγητά. Αν δεν έχεις πρόχειρο σύρμα για κατσαρόλες, κόψε ένα κομμάτι αλουμινόχαρτο, τσαλάκωσε το ώστε να πάρει τη μορφή μιας μπάλας και τρίψε με αυτό (και υγρό πιάτων) τα επίμονα λιπαρά σημεία.

Θα παρατηρήσεις ότι κάνει καλύτερη δουλειά ακόμα και από τα ειδικά σφουγγάρια. Μόλις τελειώσει την αποστολή του, πρέπει να το πετάξεις και να πλύνεις πολύ καλά το μαγειρικό σκεύος που έτριψες.

• Να ακονίσεις τα ψαλίδια σου. Κράτησε τα ψαλίδια σε φόρμα κόβοντας με αυτά ένα παχύ στρώμα αλουμινόχαρτου: Δίπλωσε ένα φύλλο αλουμινόχαρτου 8 φορές και κόψε το σε λουρίδες.

• Προστατεύσεις τα φρούτα των οπωροφόρων από τις επιδρομές των πουλιών: Κόψε μικρές λωρίδες αλουμινόχαρτου, στρίψε τες και πέρασε τες από μια χοντρή πετονιά. Στόλισε με αυτές τις πρωτότυπες γιρλάντες το φύλλωμα των δέντρων. Το θρόισμα της γιρλάντας και οι η λάμψη του αλουμινόχαρτου θα κρατήσουν μακριά τα πουλιά.

• Καλύψεις τον πάτο του φούρνου, όταν έχεις βάσιμες υποψίες ότι το φαγητό που ψήνεις θα τον… περιποιηθεί κατάλληλα με καμένα λίπη: Πριν βάλεις μέσα το ταψί, στρώσε στον πάτο ένα φύλλο αλουμινόχαρτου. Όμως, μόλις εκπληρώσει τον σκοπό του, πέταξε το, γιατί ενδέχεται η μόνιμη παρουσία του να προκαλέσει βλάβη στον φούρνο.

• Καθαρίστε τα πινέλα σας. Αντί να τα πλύνετε, μπορείτε να τα τυλίξτε σφιχτά με ένα αλουμινόχαρτο και να τα τοποθετήσετε στο ψυγείο σας. Την επόμενη μέρα θα αποκαλυφθεί το “μαγικό”!

• Κρατήστε το κατοικίδιό σας μακριά από τα έπιπλά σας τοποθετώντας ένα μεγάλο κομμάτι αλουμινόχαρτο πάνω στα έπιπλα σας. Ο ήχος του τριξίματος θα απομακρύνει μια για πάντα το κατοικίδιο σας απ’ αυτά.

• Καθαρίστε το σίδερο σας, χρησιμοποιήστε ένα κομμάτι αλουμινόχαρτο για να αφαιρέσετε τα συσσωρευμένα αμυλούχα από το σίδερό σας. Απλά σιδερώστε το αλουμινόχαρτο και η θερμότητα θα μεταφέρει το άμυλο πάνω σ’ αυτό.

neadiatrofis.gr

Δειτε επισης...

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για την βελτιστοποίηση της πλοήγησής σας. Αποδοχή Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Προστασίας Δεδομένων & Cookies