Αρχική Παιδί 2-6Πρακτικός Οδηγός Οι 7 τρόποι εξουδετέρωσης μικροβίων

Οι 7 τρόποι εξουδετέρωσης μικροβίων

από kmir

Οι 7 τρόποι εξουδετέρωσης μικροβίωνΔεν χρειάζεται ένας πολεμιστής μικροβίων για να κρατήσει μια οικογένεια καλά προστατευμένη από τις μικροβιακές λοιμώξεις. Απλά ακολουθηστε αυτά τα 7 σημαντικά βήματα

Της Χρυσής Δούκα

1. Πλύσιμο χεριών σε τακτά χρονικά διαστήματα

Μάθετε στα παιδιά σας να πλένουν τα χεριά τους πριν από κάθε γεύμα, μετά από κάθε επίσκεψη στην τουαλέτα, μετά από παιχνίδι με κατοικίδια ζώα και μετά από δραστηριότητες εκτός σπιτιού.

2. Τρίψτε τα χεριά σας σχολαστικά

Πλύνετε τα χεριά σας σωστά: είναι απαραίτητο το καλό τρίψιμο των χεριών για 20 δευτερόλεπτα με χλιαρό νερό και σαπούνι για να εξουδετερώσετε τα μικρόβια .

3. Προμηθευτείτε ήπια αντισηπτικά χεριών

Έχετε πάντα μαζί σας υγρό η μαντηλάκια χεριών με αντισηπτική δράση όταν επισκέπτεστε παιδικές χάρες, πάρκα και αλλά μέρη που δεν διαθέτουν νιπτήρα. Σιγουρευτείτε ότι απλώνετε σε όλη την παλάμη ακόμα και κάτω από τα νύχια εάν είναι δυνατόν.

4. Καταπολεμήστε τα πιο επικίνδυνα μικρόβια

Μετά την προετοιμασία γεύματος με κρεατικά η πουλερικά πλύντε το ξύλο κοπής καθώς και τον πάγκο της κουζίνας με καυτό νερό και σαπούνι και ψεκάστε τις επιφάνειες με υγρό απολυμαντικό. Τα βακτηρίδια που συνήθως βρίσκονται στα ωμα κρέατα (σαλμονέλα , κολοβακτηρίδια, εντεροβακτηρίδια, σταφυλόκοκκος) είναι πιο επικίνδυνα από οποιοδήποτε άλλο μικρόβιο που έχετε στο σπίτι σας.

5. Φροντίστε τους μικροτραυματισμούς

Καθαρίστε τις αμυχές και τα κοψίματα με νερό και σαπούνι. Απλώστε μια αντιβακτηριδιακή κρεμά , βαλτέ έναν αδιάβροχο επίδεσμο και αλλάξτε τον καθημερινά μέχρι να επουλωθεί η πληγή.

6. Σταματήστε τα μικρόβια στην πόρτα

Σιγουρευτείτε ότι τα παιδιά σας έχουν κάνει τους απαραιτήτους εμβολιασμούς καθώς επίσης και αυτόν της ετήσιας γρίπης. Ένα παιδί στο σχολειό που έχει εμβολιαστεί κατά της γρίπης έχει πολύ λιγότερες πιθανότητες να μεταφέρει μια λοίμωξη στο σπίτι και να την μεταδώσει στην υπόλοιπη οικογένεια.

7. Κάντε απολύμανση

Εάν κάποιο μέλος της οικογένειας είναι άρρωστο , αφιερώστε λίγο χρόνο και καθαρίστε τα πόμολα της πόρτας, τα τηλεχειριστήρια , παιχνίδια και αλλά αντικείμενα που τα παιδιά σας αγγίζουν μέσα στην ημέρα. Χρησιμοποιήστε ένα κατάλληλο καθαριστικό προϊόν ή φτιάξτε ένα δικό σας ανακατεύοντας 1 κουταλιά της σούπας χλωρίνη σε 4 κούπες νερό.

Δειτε επισης...

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για την βελτιστοποίηση της πλοήγησής σας. Αποδοχή Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Προστασίας Δεδομένων & Cookies