Αρχική Παιδί 2-6Εκπαίδευση Ο σωστός χώρος μελέτης του παιδιού!

Ο σωστός χώρος μελέτης του παιδιού!

από kmir

Τακτοποιήστε την επιφάνεια του γραφείου και τα συρτάρια του!

Η συγκέντρωση και η προσοχή αυξάνονται όταν ο περιβάλλον χώρος είναι καθαρός, τακτικός και οργανωμένος.
Δώστε στο παιδί χρόνο ξεκούρασης. Τα περισσότερα παιδιά πιέζονται από διάφορες υποχρεώσεις (ξένες γλώσσες, εξωσχολικά, αθλητικά, κλπ) αλλά και από ωραία πράγματα (παιχνίδι με φίλους, εξόδους με φίλους, κλπ) με αποτέλεσμα να αισθάνονται ότι διαρκώς τρέχουν και δε φτάνουν. Ειδικά στις πρώτες τάξεις του δημοτικού είναι απαραίτητο να αφήνετε άφθονο χρόνο μεταξύ δραστηριοτήτων, καθώς και χρόνο ξεκούρασης, ώστε το παιδί να είναι ήρεμο και ξεκούραστο.

Δώστε στο παιδί σας ένα ‘φιλαράκι μελέτης’.

Αν έχει μεγαλύτερα αδέρφια, ζητήστε τους να κάνουν τα μαθήματά τους μαζί. Αν δεν υπάρχει αυτή η δυνατότητα, δώστε στο παιδί σας ένα αγαπημένο αρκουδάκι ή άλλο ζωάκι να του κάνει παρέα την ώρα της μελέτης!

Επιλέξτε να κάνετε κι εσείς κάτι ‘σχολικό’ την ώρα μελέτης του παιδιού σας…

Μπορείτε να διαβάσετε ένα βιβλίο, περιοδικό, να γράψετε τη λίστα με τα ψώνια, ή να κάνετε κάποια ανάλογη δουλειά, παρέα με το παιδί σας.

Αφήστε έναν βαθμό επιλογής στο παιδί σας!

Μην επιμένετε να κάνει τα πράγματα με το δικό σας τρόπο. Αφουγκραστείτε τις ανάγκες και τις επιθυμίες του παιδιού σας, δώστε του χρόνο και κατανόηση. Αν λοιπόν το μικρό παιδί σας ζητήσει μια φορά να κάνει τα μαθήματά του ξαπλωμένο μπρούμυτα στο πάτωμα, αφήστε το. Δώστε του την επιλογή αν θα κάνει τα ελληνικά ή τα μαθηματικά πρώτα. Με αυτό τον τρόπο εξομαλύνετε τη διαδικασία της μελέτης και σταδιακά διδάσκετε στο παιδί σας ότι αυτό είναι το καθήκον του.

Να τι θα πετύχετε!

Δημιουργώντας έναν όμορφο και ήσυχο χώρο μελέτης ήδη από μικρή ηλικία, αφήνοντας στο παιδί κάποιες επιλογές για το πώς θα κάνει τα μαθήματά του, το βοηθάτε να αναπτύξει καλές συνήθειες που θα το συνοδεύουν σε όλη τη σχολική του ζωή. Ο σωστός χώρος μελέτης μαζί με καλές συνήθειες μελέτης βοηθάνε το παιδί να νιώθει σίγουρο για τον εαυτό του και τις ικανότητές του και τονώνουν τη σχολική αυτοπεποίθησή του!

Δειτε επισης...

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για την βελτιστοποίηση της πλοήγησής σας. Αποδοχή Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Προστασίας Δεδομένων & Cookies