Αρχική Είμαι ΜπαμπάςΨυχολογία O σημαντικός ρόλος του πατέρα!

O σημαντικός ρόλος του πατέρα!

από kmir

Βοηθώντας τους μπαμπάδες να γίνουν καλύτεροι μπαμπάδες!

Οι πατέρες πρέπει να αναλάβουν ενεργό ρόλο στην ανατροφή των παιδιών τους. Πολλοί πατέρες πιστεύουν λανθασμένα ότι αυτό είναι έργο της μητέρας. Είναι ένας πολύτιμος τρόπος άνδρες διδάσκουν τα παιδιά τους, ότι τα αγαπούν και τα σέβονται, και βοηθά στο να διασφαλιστεί ότι τα παιδιά, κυρίως αγόρια, δεν αισθάνονται την ανάγκη να παραφερθούν ώστε να πάρουν την προσοχή του πατέρα τους. Βοηθώντας ένα μικρό παιδί να βουρτσίσει τα δόντια του, διαβάζοντας μια ιστορία το βράδυ και δίνοντας το μπιμπερό σε ένα πεινασμένο βρέφος όλα συμβάλουν στην προώθηση ενός υγιούς, ισχυρού δεσμού μεταξύ του πατέρα και του παιδιού.

Δεύτερον, οι πατέρες πρέπει να προσέξουν στο πώς θα πειθαρχήσουν τα παιδιά τους. Να καθορίσουν τις δικές τους τεχνικές πειθαρχίας και τρόπους αντίδρασης στη κακή συμπεριφορά των παιδιών του. Η πειθαρχία είναι ένα από τα πιο δύσκολα, αν όχι το πιο δύσκολο καθήκον της ανατροφής ενός παιδιού.

Τρίτον είναι καλό για έναν πατέρα που βρίσκει τον εαυτό του συχνά θυμωμένο, θλιμένο, ανασφαλή, αδύναμο, να γνωρίζει ότι μπορεί να διατρέχει αυξημένο κίνδυνο να φερθεί ανάρμοστα στα παιδιά του. Θα μπορούσε να συνεργαστεί με έναν επαγγελματία ψυχικής υγείας ώστε να εκφράσει τα συναισθήματα χαμηλής αυτοεκτίμησης, θυμού ή κατάθλιψης και να μάθει πώς να τα δαχειρίζεται. Δουλεύοντας με ένα θεραπευτή, μεμονωμένα ή σε μια ομάδα μπορεί να βοηθήσει ώστε να αποκτήσει την αίσθηση της αυτοεκτίμησης και αυτο-ελέγχου που απαιτούνται.

Τέταρτον, οι πατέρες πρέπει να μπορούν να διατηρούν τη συζυγική (ή ρομαντική) σχέση. Όπως συζητήθηκε νωρίτερα, οι πατέρες που συμπεριφέρονται στις συζύγους τους με ενδιαφέρον και σεβασμό είναι πολύ λιγότερο πιθανό να παραμελήσουν τα παιδιά τους, και τις συζύγους τους, ή να χρησιμοποιήσουν κακές πρακτικές διαπαιδαγώγησης. Εάν υπάρχουν προβλήματα θυμού ή προβλήματα στο ζευγάρι, η συμβουλευτική ζεύγους θα βοηθούσε θεαματικά..

 

www.psychologynow.gr

Δειτε επισης...

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για την βελτιστοποίηση της πλοήγησής σας. Αποδοχή Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Προστασίας Δεδομένων & Cookies