Αρχική Είμαι ΜπαμπάςΨυχολογία O σημαντικός ρόλος του πατέρα!

O σημαντικός ρόλος του πατέρα!

από kmir

Οι μπαμπάδες με χαμηλό εισόδημα!

Αυτοί οι μπαμπάδες νοιάζονται για τα παιδιά τους, αλλά δεν μπορούν να δείξουν την αγάπη τους με συμβατικούς τρόπους και μερικές φορές η έλλειψη μιας εργασίας, η κακή επικοινωνία με την μαμά, ή ακόμα και τη δική τους εμπειρία παιδικής ηλικίας μπορεί να τους αποτρέψει από το να συμμετάσχουν στο μεγάλωμα του παιδιού τους.

Ο χρόνος με τα παιδιά!

Ο χρόνος που περνά ένας πατέρας με τα παιδιά του είναι σημαντικός για τρεις τουλάχιστον λόγους.

Πρώτον επιτρέπει σε έναν πατέρα να γνωριστεί με το παιδί του. Ένας πατέρας μπορεί να ανακαλύψει καλύτερα τις αρετές του παιδιού του και ελαττώματα, τις ελπίδες, τους φόβους, τις προσδοκίες και τα ιδανικά του, απλά περνώντας χρόνο με το παιδί του.

Δεύτερον, ένας πατέρας που ξοδεύει πολύ χρόνο με το παιδί του, τείνει να είναι πιο αποτελεσματικός στο να το φροντίσει . Ο κοινός χρόνος που δαπανάται με το παιδί κάνει έναν πατέρα πιο ευαίσθητο στις ανάγκες του παιδιού του, για αγάπη, προσοχή, προσανατολισμό και είναι πιο πειθαρχημένα.

Τρίτον, τα παιδιά συχνά βλέπουν το χρόνο ως ένδειξη της αγάπης του γονέα τους.

Μεγαλώνοντας παιδιά…

Οι πατέρες θα πρέπει να ανταποκρίνονται στις κραυγές των μωρών τους, να τα αγκαλιάζουν συχνά, και να συμμετέχουν στη βασική φροντίδα τους (π.χ. τη διατροφή, να αλλάζουν πάνες). Σε όλο το υπόλοιπο της πρώιμης παιδικής ηλικίας, οι πατέρες θα πρέπει να επαινούν τα παιδιά τους όταν συμπεριφέρονται καλά ή όταν θέλουν να πετύχουν κάτι, να αγκαλιάζουν και να φιλούν τα παιδιά τους συχνά και να τα παρηγορούν όταν είναι λυπημένα ή φοβισμένα.

Οι μπαμπάδες θα πρέπει να συνεχίσουν να επιβραβεύουν τους εφήβους, ειδικά όταν πετυχαίνουν σημαντικά επιτεύγματα. Η γαλούχηση από τους μπαμπάδες μπορεί να είναι λιγότερο εκφραστική από αυτή των μαμάδων. Στην πραγματικότητα, έχουν ένα μοναδικό τρόπο οι μπαμπάδες να μεγαλώνουν τα παιδιά τους-ιδιαίτερα τα μικρά παιδιά και τους εφήβους- αυτός ο τρόπος είναι να παραμένουν ήρεμοι όταν το παιδί είναι αναστατωμένο ή όταν παραφέρεται.

Μελέτες δείχνουν ότι οι πατέρες που ανταποκρίνονται ήρεμα, όταν τα παιδιά τους δεν συμπεριφέρονται σωστά, έχουν παιδιά που είναι πιο δημοφιλή, αγόρια που είναι λιγότερο επιθετικά, και κορίτσια που είναι λιγότερο αρνητικά με τους φίλους τους. Οι πατέρες ασκούν έναν κρίσιμο ρόλο στην χορήγηση ενός νοητικού χάρτη, στα παιδιά τους, για το πώς να ανταποκρίνονται σε δύσκολες και κρίσιμες καταστάσεις, καθώς μεγαλώνουν.

Δειτε επισης...

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για την βελτιστοποίηση της πλοήγησής σας. Αποδοχή Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Προστασίας Δεδομένων & Cookies