Αρχική ΔιάφοραΤο νέο της ημέρας! Νεπάλ: Μωρό επιβιώνει μετά τον φονικό σεισμό θηλάζοντας!

Νεπάλ: Μωρό επιβιώνει μετά τον φονικό σεισμό θηλάζοντας!

από kmir

nepal thilasmosΕίναι πολύ σημαντικό για την επιβίωση των παιδιών σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης να υποστηρίζονται οι μητέρες να θηλάσουν.

Με τον θηλασμό διευκολύνεται η επιβίωση στο Νεπάλ…

Το Σάββατο 25/04/2015 καταστροφικός σεισμός μεγέθους 7,9 βαθμών της κλίμακας ρίχτερ χτύπησε το Νεπάλ, αφήνοντας πίσω του χιλιάδες νεκρούς και ανυπολόγιστες ζημιές.

Ανάμεσά στους επιζήσαντες, τραυματισμένες μητέρες και παιδιά… όπως αυτό της φωτογραφίας που επιβιώνει θηλάζοντας.

Αυτό το δυνατό στιγμιότυπο το είδαμε ανεβασμένο στο Twitter της γυναικολόγου Dr Alison Stuebe με την λεζάντα: “Κρατώντας τη μαμά και το μωρό μαζί και διευκολύνοντας την επιβίωση στο Νεπάλ”…

Ο μητρικός θηλασμός (και) σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης σώζει ζωές!

O μητρικός θηλασμός παίζει ζωτικό ρόλο στην υγεία και προστασία του βρέφους, ιδιαίτερα σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης καθώς αποτελεί την πλέον ασφαλή και κατάλληλη διατροφή.

“Σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης, τα παιδιά συχνά ζουν χωρίς καθαρό νερό και συνθήκες υγιεινής. Αυτό τα κάνει ευπρόσβλητα από μολύνσεις ενώ η χρήση γάλατος σε σκόνη αυξάνει τον κίνδυνο μετάδοσης διαρροϊκών ασθενειών. Το μητρικό γάλα προσφέρει προστασία από αρκετές μολύνσεις και είναι γι’ αυτό αναντικατάστατο για τα μικρά παιδιά που ζουν κάτω απ’ αυτές τις συνθήκες.

Σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης, η λήψη απλών μέτρων μπορεί να αποβεί σωτήρια. Οι μητέρες έχουν ανάγκη προστασίας και προτεραιότητας στην πρόσβαση σε τροφή και νερό για την οικογένεια, καταλύματος και ασφαλούς μέρους για το θηλασμό.

Οι υπεύθυνοι αντιμετώπισης καταστάσεων έκτακτης ανάγκης θα πρέπει να έχουν ενισχυμένη επικοινωνία και συνεργασία με όσους μπορούν να διαχειριστούν θέματα μητρικού θηλασμού”.

 

www.mitrikosthilasmos.com

Δειτε επισης...

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για την βελτιστοποίηση της πλοήγησής σας. Αποδοχή Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Προστασίας Δεδομένων & Cookies