Αρχική Μωρό 0-2Βρεφική Περιποίηση Νεογνική ακμή: Πως αντιμετωπίζεται;

Νεογνική ακμή: Πως αντιμετωπίζεται;

από kmir

neogniki akmiΗ ακμή εμφανίζεται συνήθως στα μάγουλα και μερικές φορές στο μέτωπο, το πηγούνι, ακόμη και στην πλάτη.

Μπορεί να γίνει πιο έντονη όταν το μωρό σας είναι ζεστό ή ιδρωμένο ή αν το δέρμα του γύρω από το στόμα έχει ερεθιστεί από το σάλιο.

Επίσης μπορεί να επιδεινωθεί από κάποιο ύφασμα που είναι λίγο τραχύ ή από κάποιο ρούχο που έχει πλυθεί χωρίς να έχει ξεβγαλθεί καλά με κάποιο ισχυρό απορρυπαντικό.

Από τι προκαλείται;

Όπως συμβαίνει και με εφηβική ακμή, δεν υπάρχει σαφής απάντηση σε αυτό το ερώτημα. Οι ειδικοί πιστεύουν ωστόσο ότι συχνά οφείλεται στις ορμόνες που λαμβάνουν τα μωρά από τη μητέρα τους κατά το τέλος της κύησης.

Όμως, οι ερευνητές συνεχίζουν να μελετούν και άλλους παράγοντες που μπορεί να συμβάλλουν στην εκδήλωση της βρεφική ακμής και δεν έχουν ακόμα συμφωνήσει σε μια αιτία.

Επίσης ορισμένα φάρμακα κατά το θηλασμό, είναι πιθανό να προκαλέσουν βρεφική ακμή. Ακόμη σε ορισμένες περιπτώσεις, η ακμή μπορεί να οφείλεται σε αντίδραση σε ένα προϊόν περιποίησης της επιδερμίδας, ιδιαίτερα αν χρησιμοποιείτε κάποιο λιπαρό προϊόν που μπορεί να φράξει τους πόρους.

Πόσο καιρό θα διαρκέσει;

Η βρεφική ακμή συνήθως υποχωρεί μέσα σε λίγες εβδομάδες, αλλά άλλες φορές μπορεί να επιμείνει για μήνες. Αν δεν υποχωρήσει μέσα σε τρεις μήνες, ή έχετε απορίες σχετικά με αυτό το πρόβλημα, μιλήστε με το γιατρό του μωρού σας. Ο γιατρός μπορεί να συνταγογραφήσει ένα ήπιο φάρμακο αν η ακμή επιμένει ή είναι πολύ σοβαρή.

Πως μπορείτε να βοηθήσετε το μωρό σας!

Μην δώσετε ποτέ φάρμακα κατά της ακμής στο μωρό σας.

Μην τρίβετε και μην ακουμπάτε το δέρμα του. Η βρεφική ακμή δεν προκαλείται από ακαθαρσίες. Να θυμάστε ότι το πολύ συχνό πλύσιμο μπορεί να ερεθίσει περισσότερο το δέρμα του μωρού σας.

Μην βάζετε λοσιόν για λιπαρό δέρμα στο μωρό σας γιατί μπορεί να κάνει την ακμή χειρότερη. Μερικοί γονείς αναφέρουν ότι ορισμένες μη λιπαρές κρέμες έχουν βοηθήσει στην αντιμετώπιση της ακμής του μωρού τους.

Αν δοκιμάσετε μια, παρακολουθήστε πώς αυτή επηρεάζει το δέρμα του μωρού σας και να είστε προετοιμασμένοι για να διακόψετε τη χρήση, εάν παρατηρήσετε ότι η κατάσταση της επιδερμίδας του επιδεινώνεται.

Πλένετε με απαλές κινήσεις το πρόσωπό του μωρού σας με ένα ήπιο παιδικό σαπούνι και νερό μία φορά την ημέρα. 

Δειτε επισης...

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για την βελτιστοποίηση της πλοήγησής σας. Αποδοχή Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Προστασίας Δεδομένων & Cookies