Αρχική ΔιάφοραΔιάφορα Νέο εικονογραφημένο βιβλίο «Όνειρα και ελπίδες»

Νέο εικονογραφημένο βιβλίο «Όνειρα και ελπίδες»

από kmir

agenda-frodidaΑπό τον Σύλλογο Φροντίδα κυκλοφόρησε ένα νέο εικονογραφημένο παιδικό βιβλίο με τίτλο: ΟΝΕΙΡΑ ΚΑΙ ΕΛΠΙΔΕΣ, της Φραντζέσκας Αλεξοπούλου Πετράκη.

 

«Ο μικρός Σταμάτης προτιμά να ζει ασφαλής στον κόσμο της φαντασίας του, “στον πύργο του”, με μόνο σύνδεσμο με την πραγματικότητα τον μεγαλύτερό του αδελφό. Είναι ο τρόπος του να αντιμετωπίσει το γεγονός ότι δεν είναι σαν τα άλλα παιδιά. Ο αδελφός του – που τον λατρεύει – τον σπρώχνει να βγει έξω, “στον πραγματικό κόσμο” και να διεκδικήσει, αυτό που του ανήκει: μια θέση στα όνειρα και στις ελπίδες! Αλήθεια, θα τα καταφέρει;»

Απολαύστε αυτό το βιβλίο με τη νερένια εικονογράφηση της ζωγράφου Θέντα Μιμιλάκη και το τρυφερό κείμενο της συγγραφέως Φραντζέσκας Αλεξοπούλου Πετράκη, αναζητώντας το στα μεγάλα βιβλιοπωλεία ή στα γραφεία του συλλόγου, στη Νίκαια.

Η παρουσίαση του βιβλίου θα γίνει την Τρίτη 10 Μαΐου στις 18:30 το απόγευμα στο cafe του IANOΥ, Σταδίου 24 Αθήνα.

Ομιλητές θα είναι:

1) Εσκενάζη Αλμπέρτο – Συγγραφέας Σκηνοθέτης Ηθοποιός

2) Μπούκουρας Δημήτρης – ψυχολόγος ψυχοθεραπευτής

3) Αλιμπέρτη Κατσάνι Μαρία – Μέλος του Δ.Σ της ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ Αντιπρόεδρος των ΚΑΠΗ Γαλατσίου

4) Αλεξοπούλου Πετράκη Φραντζέσκα – Συγγραφέας παιδικών βιβλίων

5) Μιμηλάκη Θέντα- Εικονογράφος παιδικών βιβλίων

Κατά την έναρξη, θα απευθύνει χαιρετισμό ο Ηλιόπουλος Βαγγέλης, Πρόεδρος του Κύκλου του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου IBBY – Συγγραφέας.

Λίγα λόγια για την Φροντίδα

Το πολιτιστικό επίπεδο μιας κοινωνίας αναδεικνύεται σε σημαντικό βαθμό από τον τρόπο που αντιμετωπίζει, όσα μέλη της διαφέρουν ή μειονεκτούν. Ο Σύλλογος Φροντίδα πιστεύει ότι οι συμπολίτες μας με αναπηρία δεν παύουν να αποτελούν φορείς προσωπικής ελευθερίας, αξιοπρέπειας και δημιουργικότητας. Τα άτομα με αναπηρία έχουν μεν ειδικές ανάγκες, όμως διαθέτουν ασφαλείς και ειδικές δυνατότητες, τις οποίες αναπτύσσουν με αξιοθαύμαστο τρόπο, τους μηχανισμούς αναπλήρωσης. Τα άτομα με αναπηρία δεν είναι ούτε κοινωνικοί παραβάτες, ούτε απόβλητοι, αλλά άνθρωποι που αποκλίνουν από έναν ιδεατό τύπο “μέσου ανθρώπου”.

Έτσι, η Φροντίδα είναι ενάντια σε οποιαδήποτε προκατάληψη, κοινωνική ανισότητα, στάση απόρριψης και εμπαιγμού, απέναντι στα άτομα με αναπηρία, κοντά όμως στην ανάδειξη και στήριξη των αυτονόητων ανθρώπινων δικαιωμάτων τους, στη μόρφωση, στην υγεία, στην εργασία, στη ζωή. Το παραπάνω βιβλίο, δημιουργήθηκε με άπειρη αγάπη και στόχος είναι τα έσοδα από τις πωλήσεις του να διατεθούν για το κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας.

Δειτε επισης...

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για την βελτιστοποίηση της πλοήγησής σας. Αποδοχή Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Προστασίας Δεδομένων & Cookies