Αρχική Ειμαι Μαμά & ΓυναίκαΨυχολογία Επιλόχεια κατάθλιψη και νέες μητέρες!

Επιλόχεια κατάθλιψη και νέες μητέρες!

από kmir

psihiki ygeiaΗ είσοδος στη μητρότητα είναι μια ιεροτελεστία μετάβασης για τις περισσότερες γυναίκες.

Για πολλές νέες μητέρες, ωστόσο, οι πρώτοι μήνες και τα πρώτα χρόνια μπορεί να είναι ένας μοναχικός δρόμος…

Μια νέα μελέτη διαπιστώνει ότι οι διάφοροι τύποι κοινωνικής υποστήριξης, των νέων μητέρων είναι ζωτικής σημασίας για την αποφυγή αρνητικών συναισθημάτων.

«Παρά το γεγονός ότι μόνο το 10 έως 15% των μητέρων του δυτικού κόσμου θα παρουσιάσουν επιλόχεια κατάθλιψη (PPD), πολύ μεγαλύτερο ποσοστό θα βιώσει κάποια σοβαρά συμπτώματα κατάθλιψης», εξηγεί η Πατρίτσια Γουόρεν από το University College Cork της Ιρλανδίας. «Συναισθήματα επιλόχειας κατάθλιψης παρουσιάζονται σταδιακά μετά τη γέννηση, με την επιλόχεια κατάθλιψη να εμφανίζεται στο τέλος» λέει η Γουόρεν.

Ακόμη και αν η επιλόχεια κατάθλιψη μπορεί να διαγνωστεί κλινικά, δεν υπάρχει πρότυπο μέτρησης της ώστε να γνωρίζουμε που βρίσκεται το υπόλοιπο ποσοστό του 85 με 90% των μητέρων. Ωστόσο, η ίδια εκτιμά ότι οι περισσότερες νέες μητέρες αντιμετωπίζουν μεγάλες ψυχολογικές δυσκολίες.

«Το να γίνει μία γυναίκα μητέρα είναι μια μετάβαση ζωής», επισημαίνει η κλινική ψυχολόγος Αν Ντιούνγουολντ, η οποία παρέχει ψυχολογική υποστήριξη στις μητέρες. Οι νέες μητέρες εγκαταλείπουν την αυτονομία, τον ύπνο και τις σχέσεις για να αφιερώσουν χρόνο στις αμείλικτες ανάγκες ενός μωρού.

Δειτε επισης...

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για την βελτιστοποίηση της πλοήγησής σας. Αποδοχή Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Προστασίας Δεδομένων & Cookies