Αρχική ΔιάφοραΤο νέο της ημέρας! Νέα μόδα! Η οικογένεια «καίει» τον ομφάλιο λώρο στο σπίτι!

Νέα μόδα! Η οικογένεια «καίει» τον ομφάλιο λώρο στο σπίτι!

από kmir

nea moda kaphimo 1Μια νέα τάση φαίνεται ότι αναπτύσσεται το τελευταίο διάστημα στην Καλιφόρνια των ΗΠΑ.

Οι οικογένειες αναλαμβάνουν να κόψουν στο σπίτι τον ομφάλιο λώρο του νεογέννητου μωρού τους, καίγοντας τον με κερί και δηλώνουν ότι έτσι τα μέλη τους συνδέονται περισσότερο μεταξύ τους…

Συνήθως κατά τη γέννηση ενός μωρού ο μαιευτήρας κόβει τον ομφάλιο λώρο, αλλά το τελευταίο διάστημα μια νέα τάση αρχίζει να αναπτύσσεται στην Καλιφόρνια των ΗΠΑ, όπου πολλοί νέοι γονείς παίρνουν τα νεογέννητα μωρά τους στο σπίτι και αφαιρούν εκείνοι τον ομφάλιο λώρο του μωρού τους, καίγοντας τον σιγά σιγά με ένα κερί.

Πολλοί από αυτούς δηλώνουν ότι η συμμετοχή όλων των μελών της οικογένειας στην διαδικασία, τους ενώνει μεταξύ τους και κάνει τους δεσμούς τους ισχυρότερους!

Η διαδικασία που ακολουθούν οι γονείς που κόβουν τον ομφάλιο λώρο του μωρού τους στο σπίτι, είναι απλή και συνήθως διαρκεί από δέκα λεπτά μέχρι μία ώρα.

Χρησιμοποιούν ένα σφιγκτήρα και ένα ψαλίδι και καίνε τον ομφάλιο λώρο σιγά σιγά με ένα κερί, ενώ έχουν κοντά τους, κατά τη διάρκεια της διαδικασίας, ένα κουτί με αυλακώσεις, για να πέφτει μέσα το κερί που λιώνει.

nea moda kaphimo 2Η Σαμάνθα Γκέστον, που γέννησε πρόσφατα στην Σάντα Κρουζ της Καλιφόρνια, αφαίρεσε τον ομφάλιο λώρο του μωρού της με αυτή τη μέθοδο στο σπίτι και με την συμμετοχή όλων των μελών της οικογένειας, δήλωσε ότι ήταν μια μαγική διαδικασία που κράτησε είκοσι λεπτά και αποτέλεσε το ευτυχισμένο τέλος της εγκυμοσύνης της και της γέννησης του μωρού της!

Η πρακτική αυτή αφαίρεσης του ομφάλιου λώρου με την μέθοδο του καψίματος με κερί, εφαρμοζόταν και πριν εκατοντάδες χρόνια σε ορισμένους πολιτισμούς για να αποφευχθεί η αιμορραγία και οι πιθανές μολύνσεις.

 

 

 

protothema.gr

Δειτε επισης...

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για την βελτιστοποίηση της πλοήγησής σας. Αποδοχή Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Προστασίας Δεδομένων & Cookies