Αρχική ΔιάφοραΔιάφορα Νέα δεδομένα για την παιδική παχυσαρκία

Νέα δεδομένα για την παιδική παχυσαρκία

από kmir

Νέα δεδομένα για την παιδική παχυσαρκία3 στα 4 νήπια προσλαμβάνουν 4 φορές περισσότερη πρωτεΐνη από τη συνιστώμενη ημερήσια ποσότητα που προτείνει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας,αυξάνοντας τον κίνδυνο εμφάνισης παχυσαρκίας κατά την παιδική ηλικία,σύμφωνα με τα τελευταία επιστημονικά δεδομένα.

  Αυτό είναι ένα από τα σημαντικότερα πορίσματα της έρευνας, που πραγματοποιήθηκε με την ευγενική χορηγία της εταιρίας βρεφικής και νηπιακής διατροφής Milupa.

 

Πιο συγκεκριμένα, στην έρευνα που έλαβε χώρα υπό μορφή μελέτης παρατήρησης συμμετείχαν 300 μητέρες με νήπια ηλικίας 1-3 ετών, σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Λάρισα, Ηράκλειο, Ιωάννινα, Καβάλα, αναδεικνύοντας, μέσω της καταγραφής ημερήσιων ημερολογίων με τα γεύματα που καταναλώνουν τα νήπια, την ύπαρξη μη ισορροπημένης διατροφής, με κυρίαρχο χαρακτηριστικό την υπερκατανάλωση πρωτεΐνης.

Τα αποτελέσματα της νέας αυτής μελέτης αποδεικνύουν την ανάγκη για ισορροπημένη και εξειδικευμένη διατροφή, καθώς σύμφωνα με άλλες έρευνες στο αντικείμενο αυτό, τα ποσοστά νηπιακής και παιδικής παχυσαρκίας στην Ελλάδα αυξάνονται ραγδαία ξεπερνώντας το 20%, ποσοστό που αποτελεί ένα από τα υψηλότερα στον κόσμο .

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρθηκε από τους ειδικούς, το γάλα αποτελεί μία από τις βασικές τροφές για την ανάπτυξη του βρέφους και αργότερα του νηπίου. Είναι απαραίτητο όμως να δίνεται γάλα χαμηλής περιεκτικότητας σε πρωτεΐνη (<2γρ./100ml), γιατί το νήπιο χρειάζεται πρωτεΐνη υψηλής βιολογικής αξίας και από άλλες τροφές, όπως είναι το κρέας, το ψάρι και το αυγό. Δεδομένου ότι η πρωτεΐνη στα διάφορα γάλατα διαφέρει, με την επιλογή του σωστού γάλακτος μπορεί εύκολα να μειωθεί η συνολική πρωτεϊνική πρόσληψη.

Με στόχο την ενημέρωση σχετικά με την ισορροπημένη διατροφή, η εταιρία Milupa, σε συνεργασία με ειδικούς παιδιάτρους, έχει προβεί σε σειρά ενεργειών μεταξύ των οποίων η σύνταξη συμβουλών για σωστή νηπιακή διατροφή και η δημιουργία ενός ηλεκτρονικού ενημερωτικού portal, το www.proteinimemetro.gr, όπου οι μητέρες μπορούν να υπολογίσουν την πρωτεϊνική πρόσληψη του νηπίου τους και να διαβάσουν χρήσιμες συμβουλές για την ισορροπημένη διατροφή του.

Δειτε επισης...

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για την βελτιστοποίηση της πλοήγησής σας. Αποδοχή Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Προστασίας Δεδομένων & Cookies