Αρχική Πριν την εγκυμοσύνηΓονιμότητα Μύθοι γύρω από τη γονιμότητα!

Μύθοι γύρω από τη γονιμότητα!

από kmir

symboules gia egkymosiniΑν τώρα παίρνετε χάπια αντισύλληψης δε σημαίνει ότι αργότερα θα μειωθούν οι πιθανότητες να κάνετε παιδί.

Μπορεί να μείνετε έγκυος ακόμη κι αν δεν είστε στις γόνιμες μέρες σας. Ίσως μείνετε έγκυος ακόμα και την πρώτη φορά που κάνετε σεξ.

Του δρ. Νίκου Ναούμ, Χειρούργου Γυναικολόγου, Ειδικευμένος στην Κοσμητική και Επανορθωτική Γυναικολογία, www.ananeosi.gr

Σίγουρα κάποιες αλήθειες και κάποιοι μύθοι γύρω από τη γονιμότητα και την εγκυμοσύνη σας είναι ήδη γνωστοί, ωστόσο υπάρχουν ακόμα πολλά πράγματα που οι γυναίκες δε γνωρίζουν και ντρέπονται να ρωτήσουν.

Ποιοι είναι λοιπόν οι πιο διαδεδομένοι μύθοι γύρω από τη γονιμότητα και την εγκυμοσύνη;

1ος Μύθος: Ο ακανόνιστος κύκλος της περιόδου δεν επηρεάζει τις πιθανότητες να μείνετε έγκυος.
Η αλήθεια: Αν έχετε λιγότερες περιόδους το χρόνο, αυτόματα περιορίζονται οι πιθανότητες να συλλάβετε παιδί. Ακόμα, αν ο κύκλος σας διαφοροποιείται σε διάρκεια από μήνα σε μήνα, θα είναι πιο δύσκολο να εντοπίσετε πότε ακριβώς έχετε ωορρηξία.

2ος Μύθος: Η σεξουαλική επαφή πάνω από μία φορά την ημέρα αυξάνει τις πιθανότητες της εγκυμοσύνης.
Η αλήθεια: Σε μια εκσπερμάτωση υπάρχουν εκατομμύρια σπερματοζωάρια, ωστόσο μόνο ένα γονιμοποιεί το ωάριο. Επιπλέον, κάθε φορά που ο σύντροφός σας εκσπερματίζει η ποσότητα σπέρματος και ο αριθμός των σπερματοζωαρίων μειώνεται

3ος Μύθος: Η ηλικία δεν επηρεάζει την ικανότητα σύλληψης – πολλές γυναίκες κάνουν παιδί στα 40
Η αλήθεια: Η σύλληψη μετά τα 36 δυσκολεύει σημαντικά, ενώ αυξάνονται σχετικά οι πιθανότητες αποβολής ή προβλημάτων υγείας του μωρού. Ωστόσο ο οργανισμός κάθε γυναίκας και η ωρίμανσή του, διαφέρει.

4ος Μύθος: Τα ΣΜΝ που αντιμετωπίσατε νεότερη δεν επηρεάζουν τη γονιμότητα.
Η αλήθεια: Δυστυχώς, πολλά ΣΜΝ όπως τα χλαμύδια, η γονόρροια, και φλεγμονώδης νόσος της πυέλου μπορεί να προκαλέσουν ζημιά στην σάλπιγγες σας. Γι’ αυτό, αν έχετε περάσει κάποιο από αυτά και θέλετε να μείνετε έγκυος καλό είναι να συμβουλευτείτε οπωσδήποτε το γυναικολόγο σας.

5ος Μύθος: Ορισμένες στάσεις στο σεξ αυξάνουν την πιθανότητα σύλληψης;
Η αλήθεια: Η βαρύτητα δε θα σας βοηθήσει. Μπορείτε πάντα να επιλέξετε τις στάσεις που σας ευχαριστούν περισσότερο.

6ος Μύθος: Για να πιάσετε παιδί πρέπει να περιμένετε την ωορρηξία.
Η αλήθεια: Λόγω ορμονών, η καλύτερη στιγμη είναι μία με δύο μέρες πριν την ωορρηξία.

 

Fertilovit F 35 Plus 30caps – Συσκευασία 30ημερών (Ορθομοριακό Συμπλήρωμα Διατροφής για τις Ανάγκες των Γυναικών Άνω των 35 Ετών)

Fertilovit F 35 Plus 30caps (Συμπλήρωμα Διατροφής για τις Ανάγκες των Γυναικών Άνω των 35 Ετών)Ορθομοριακό συμπλήρωμα διατροφής που περιέχει 800 μg Φυλλικό Οξύ, Συνένζυμο Q10, Βιταμίνη D, Σίδηρο, Β12, Μαγνήσιο καθώς και άλλες βιταμίνες, μέταλλα και ιχνοστοιχεία. Προηγμένη σύνθεση με συνεργιστική δρά

Δειτε επισης...

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για την βελτιστοποίηση της πλοήγησής σας. Αποδοχή Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Προστασίας Δεδομένων & Cookies