Υλικά:
- 1 ώριμη μπανάνα
- 1/3 κούπας σπορέλαιο
- 1 κούπα υγρή σόδα
- 1/2 κούπας καστανή ζάχαρη
- 1,5-2 κούπες αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- λίγα καρύδια για το γαρνίρισμα
Εκτέλεση:
- Χτυπάμε πολύ καλά με σύρμα το λάδι με τη ζάχαρη.
- Προσθέτουμε τη σόδα, τη μπανάνα λιωμένη με πιρούνι και τέλος το αλεύρι (με το μάτι μέχρι να γίνει σε υφή όπως το μίγμα του κέικ).
- Μοιράζουμε σε 12 φορμάκια για muffins και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 185 βαθμούς στις αντιστάσεις για 20-25 λεπτά ή ώσπου να ροδίσουν ελαφρά.
- Γαρνίρουμε με χοντροκομμένα καρύδια πριν κρυώσουν.