Από την Ματίνα, Αθήνα
Υλικά:
- -1 ½ κιλό μοσχάρι (ποντίκι)
- -1 κρεμμύδι
- -½ φλυτζ. κρασί
- -½ φλυτζ. λάδι
- -σέλινο
- -4 καρότα
- -3 πατάτες
- -αρακάς
- -αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση:
- -Κόβουμε το κρέας σε μικρές μερίδες Βάζουμε σε μία κατσαρόλα το μισό βούτυρο για να κάψει και προσθέτουμε το κρεμμύδι .Ανακατεύουμε μέχρι να ροδίσει.
- -Προσθέτουμε το κρέας ανακατεύοντας το . Σβήνετε με το κρασί και προσθέτουμε νερό, ώστε να σκεπαστεί το κρέας
- -Ψήνουμε σε χαμηλή φωτιά 2-3 ώρες περίπου.
- -Εν τω μεταξύ κόβουμε τις πατάτες, το σέλινο και τα καρότα σε μικρά ομοιόμορφα κομμάτια.
- -Βάζουμε σε μία άλλη κατσαρόλα όλα τα λαχανικά και όταν βράσουν καλά, τα στραγγίζουμε.
- -Βάζουμε σε ένα τηγάνι το υπόλοιπο βούτυρο και όταν κάψει προσθέτουμε τα λαχανικά να τα σωτάρουμε.
- -Προσθέτουμε τα σωταρισμένα λαχανικά στο κρέας και αφήνουμε το μίγμα να πάρει μία βράση
Aν θέλετε, μπορείτε να μοιραστείτε μαζί μας και την δική σας αγαπημένη συνταγή. Στείλτε e-mail στο [email protected] με τίτλο “ΣΥΝΤΑΓΗ”. |