Αρχική Παιδί 2-6Υγεία Μολύνσεις των αυτιών: Συχνές στα παιδιά!

Μολύνσεις των αυτιών: Συχνές στα παιδιά!

από kmir

Αλλα προβλήματα που θα πρέπει να προσέξετε είναι:
– Πρόβλημα ακοής
– Πυρετός
– Υγρό που στάζει από τα αυτιά
– Ζαλάδα
– Βουλωμένη μύτη

Συμπτώματα μόλυνσης των αυτιών στα μωρά!
Τα μωρά ή τα πολύ μικρά παιδιά, που δεν μπορούν να σας πουν τι τα πονάει, οι λοιμώξεις του αυτιού μπορούν να είναι εξαιρετικά ύπουλες. Πολλές φορές θα τα δείτε να τραβάνε τα αυτιά τους. Τα μικρά παιδιά, επίσης, θα είναι ανήσυχα, θα έχουν προβλήματα με τον ύπνο ή δεν θα τρώνε καλά. Τα μωρά μπορεί να σπρώξουν μακριά τους μπιμπερό, επειδή η πίεση στα αυτιά τους θα τούς προκαλεί πόνο, όταν προσπαθούν να καταπιούν το γάλα.

Φροντίδα για τις μολύνσεις αυτιών!
Ενώ το ανοσοποιητικό σύστημα καταπολεμά τη λοίμωξη, υπάρχουν πράγματα που μπορείτε να κάνετε κι εσείς για την καταπολέμηση του πόνου του παιδιού σας. Η εφαρμογή μιας ζεστής πετσέτας στο εξωτερικό του αυτιού μπορεί λειτουργήσει καταπραϋντικά. Οι ωτικές σταγόνες μπορούν να προσφέρουν γρήγορη ανακούφιση, αλλά συμβουλευτείτε το γιατρό πριν τις χρησιμοποιήσετε. Τα μη συνταγογραφούμενα παυσίπονα και τα αντιπυρετικά, όπως η ιβουπροφένη και η ακεταμινοφαίνη, είναι επίσης μια επιλογή. Προσοχή: Mην δίνετε ασπιρίνη στα παιδιά!

Αντιβιοτικά για τις μολύνσεις αυτιών!
Οι μολύνσεις αυτιών συχνά εξαφανίζονται από μόνες τους γι’ αυτό και δεν θα πρέπει να εκπλαγείτε αν ο γιατρός σας συστήσει να περιμένετε. Οσο περισσότερο χρησιμοποιούμε αντιβιοτικά, τόσο λιγότερο αποτελεσματικά γίνονται. Αυτό συμβαίνει επειδή τα βακτήρια έχουν μάθει να αντεπιτίθενται κατά των κοινών φαρμάκων. Επίσης, ορισμένες λοιμώξεις του αυτιού προκαλούνται από έναν ιό και τα αντιβιοτικά λειτουργούν μόνο κόντρα στα βακτήρια. Τα αντιβιοτικά, λοιπόν, μπορούν να βοηθήσουν, αλλά ο γιατρός σας γνωρίζει καλύτερα πότε πρέπει να τα χρησιμοποιήσετε.

Οι επιπλοκές των λοιμώξεων του αυτιού!
Αν οι λοιμώξεις του αυτιού του παιδιού επανέρχονται, τότε ενδέχεται να δημιουργήσουν μια ουλή στα αυτιά, που θα μπορούσε να οδηγήσει σε απώλεια ακοής, προβλήματα ομιλίας ή ακόμα και μηνιγγίτιδα. Αν έχει διάφορα απ’ αυτά τα συμπτώματα ίσως θα πρέπει να εξετάσετε τα αυτιά του για κάθε ενδεχόμενο.

Σωλήνες αυτιού!
Για τις λοιμώξεις του αυτιού που επιμένουν, οι γιατροί πολλές φορές εισάγουν μικρούς σωλήνες μέσα από τα τύμπανα. Οι σωλήνες αδειάζουν το υγρό από το μέσο αυτί και το εμποδίζουν να γυρίσει πάλι πίσω. Αυτό μπορεί να διευκολύνει την πίεση, να απαλύνει τον πόνο και να ξεκαθαρίσει τα προβλήματα ακοής. Οι σωλήνες φεύγουν μετά από 8 έως 18 μήνες. Τις περισσότερες φορές πέφτουν από μόνοι τους.

Πιθανή αιτία; Αμυγδαλές!
Μερικές φορές οι αμυγδαλές ενός παιδιού μπορεί να είναι τόσο πρησμένες που δημιουργούν πίεση στην ευσταχιανή σάλπιγγα που συνδέει το μέσο αυτί με τον ρινοφάρυγγα, γεγονός που μπορεί να προκαλέσει λοιμώξεις. Αν αυτό συνεχίζει να συμβαίνει, μπορεί να χρειαστεί να βγάλετε τις αμυγδαλές του παιδιού.

Η πρόληψη της μόλυνσης του αυτιού!
Η κυριότερη αιτία των λοιμώξεων του μέσου αυτιού είναι το κοινό κρυολόγημα. Η αποφυγή των ιών του κρυολογήματος κάνει πολύ καλό στα αυτιά. Ο καλύτερος τρόπος για να σταματήσετε τα μικρόβια, είναι να βεβαιωθείτε πως το παιδί σας πλένει τα χέρια του πολύ συχνά και πολύ καλά. Αλλοι τρόποι για την πρόληψη των λοιμώξεων του αυτιού είναι να κρατήσετε το παιδί σας μακριά από το παθητικό κάπνισμα, να φροντίσετε να κάνει τα ετήσια αντιγριπικά εμβόλια. Πρέπει να γνωρίζετε, επίσης, ότι ο θηλασμός για διάστημα έξι μηνών θα «χτίσει» ένα γερό ανοσοποιητικό σύστημα στο παιδί σας.

Αλλεργίες και μολύνσεις αυτιών!
Οπως και τα κρυολογήματα, έτσι και οι αλλεργίες μπορούν να ερεθίσουν την ευσταχιανή σάλπιγγα και να συμβάλλουν στην λοίμωξη του μέσου αυτιού. Εάν δεν μπορείτε να κρατήσετε το παιδί σας μακριά απ’ ό,τι το ενοχλεί, φροντίστε να το βοηθήσετε να αναγνωρίσει τις πιθανές αιτίες της αλλεργίας του. Αν το κάνει αυτό, θα σταματήσουν να το ταλαιπωρούν οι λοιμώξεις του αυτιού.

 

 

www.medinova.gr

Δειτε επισης...

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για την βελτιστοποίηση της πλοήγησής σας. Αποδοχή Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Προστασίας Δεδομένων & Cookies