Αρχική Παιδί 2-6Υγεία Μολύνσεις των αυτιών: Συχνές στα παιδιά!

Μολύνσεις των αυτιών: Συχνές στα παιδιά!

από kmir

Child earΔεν είναι η ιδέα σας. Τα παιδιά μπορούν να προσβληθούν πολύ συχνά από μολύνσεις του αυτιού.

Στην πραγματικότητα, δύο στις τρεις φορές που τα παιδιά κρυολογούν, μπορεί το κρυολόγημα να προκαλέσει μόλυνση στα αυτιά τους.

Οι δύο κύριοι λόγοι είναι πως το ανοσοποιητικό τους σύστημα είναι ανώριμο και ότι τα αυτιά τους δεν στραγγίζουν με τον ίδιο τρόπο που το κάνουν τα αυτιά των ενηλίκων.

Το «αυτί του κολυμβητή»!
Μια λοίμωξη στο εξωτερικό αυτί συχνά αποκαλείται «το αυτί του κολυμβητή». Αυτό συμβαίνει συνήθως όταν το αυτί παραμένει υγρό για αρκετό καιρό, με αποτέλεσμα να αναπτύσσονται μικρόβια. Βέβαια, για το παιδί δεν είναι απαραίτητο να κολυμπά για να αντιμετωπίσει μια τέτοια κατάσταση. Αρκεί μια γρατζουνιά για να προκαλέσει προβλήματα. Προσέξτε εάν το αυτί του παιδιού σας πονάει όταν το αγγίζει ή έχει φαγούρα. Η απάντηση είναι συνήθως μόνο φαρμακευτικές σταγόνες και η διατήρηση του αυτιού στεγνού.

Η διάγνωση μιας μόλυνσης στο αυτί!
Ο μόνος τρόπος για να γνωρίζουμε με βεβαιότητα πως το παιδί έχει μόλυνση στο αυτί είναι να το ελέγξει ένας γιατρός με ωτοσκόπιο. Αυτό είναι ουσιαστικά ένας μικρός φακός με ενσωματωμένο μεγεθυντικό φακό, ώστε να μπορεί ο γιατρός να κοιτάξει μέσα στο αυτί. Ενα υγιές τύμπανο έχει χρώμα ροζ-γκρι. Ένα μολυσμένο τύμπανο φαίνεται κόκκινο και πρησμένο.

Στο εσωτερικό του αυτιού!
Η ευσταχιανή σάλπιγγα είναι ένα κανάλι που συνδέει το μέσο αυτί με το λαιμό. Εξισώνει την πίεση του μέσου αυτιού με το περιβάλλον και επιτρέπει να περάσει ο αέρας στο αυτί, βοηθώντας το να μην απομονώνεται από την ατμόσφαιρα, αφού σε διαφορετική περίπτωση η διαφορά πίεσης θα μπορούσε να καταστρέψει το τύμπανο. Τα κρυολογήματα, η γρίπη και οι αλλεργίες μπορούν να ερεθίσουν την ευσταχιανή σάλπιγγα και να την κάνουν να πρηστεί.

Υγρό στο αυτί!
Εάν η ευσταχιανή σάλπιγγα μπλοκαριστεί, το υγρό συσσωρεύεται στο εσωτερικό μέσο αυτί του παιδιού σας. Αυτό είναι το τέλειο έδαφος για την ανάπτυξη και αναπαραγωγή ιών και βακτηριδίων που μπορούν να προκαλέσουν μολύνσεις. Ο γιατρός σας μπορεί να δει μέσα στο αυτί του παιδιού με ένα ωτοσκόπιο και μπορεί με ένα φύσημα του αέρα να κάνει το τύμπανο να δονείται. Αν το τύμπανο δεν δονείται όσο θα έπρεπε, υπάρχει πιθανότητα στο εσωτερικό να υπάρχει υγρό.

Οταν σπάει το τύμπανο…
Εάν συσσωρευτεί πάρα πολύ υγρό ή πίεση στο εσωτερικό μέσο αυτί το τύμπανο μπορεί πραγματικά να σκάσει. Αν αυτό συμβεί, μπορεί να δείτε κίτρινο, καφέ ή λευκό υγρό να βγαίνει από το αυτί. Αν και αυτό ακούγεται τρομακτικό, το τύμπανο θεραπεύεται συνήθως μέσα σε μία – δύο εβδομάδες. Αν δεν συμβαίνει συχνά, η ακοή του παιδιού σας θα είναι καλή. Τα καλά νέα είναι πως ο πόνος μπορεί να εξαφανιστεί ξαφνικά, επειδή η τρύπα επιτρέπει στην πίεση να φύγει.

Συμπτώματα μόλυνσης αυτιών!
Το κύριο προειδοποιητικό σημάδι της μόλυνσης είναι ένας οξύς πόνος στο αυτί. Το παιδί μπορεί να αισθάνεται ιδιαίτερα άβολα όταν είναι ξαπλωμένο και μπορεί να δυσκολεύεται με τον ύπνο.

Δειτε επισης...

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για την βελτιστοποίηση της πλοήγησής σας. Αποδοχή Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Προστασίας Δεδομένων & Cookies