Αρχική ΔιάφοραΤο νέο της ημέρας! Μελέτη: Τα 2χρονα δεν πάνε πουθενά χωρίς το smartphone!

Μελέτη: Τα 2χρονα δεν πάνε πουθενά χωρίς το smartphone!

από kmir

kinitaΝέα μελέτη που έγινε από την εταιρία Common Sense Media δείχνει ότι υπάρχει σημαντική αύξηση στη χρήση φορητών συσκευών από μικρά παιδιά

οδηγώντας σε νέα ερωτήματα για τις μακροπρόθεσμες συνέπειες αυτής της τάσης.

Σύμφωνα με δημοσκόπηση που έγινε σε 1.463 γονείς, ο αριθμός των μικρών παιδιών που χρησιμοποιούν συστηματικά τα smartphone και τα tablet έχει εκτοξευθεί τον τελευταίο χρόνο.

Η μελέτη έδειξε ότι το 38% των παιδιών ηλικίας έως 2 ετών έχει χρησιμοποιήσει έστω και 1 φορά μια τέτοια φορητή συσκευή, ενώ το ποσοστό ήταν μόλις 10% πριν 2 χρόνια.

Ο ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας Jim Steyer δήλωσε στη Huffington Post ότι αυτή η τάση είναι ιδιαίτερα ανησυχητική, καθώς η Αμερικανική Ακαδημία Παιδιατρικής προειδοποιεί για την έκθεση των μικρών παιδιών στα ψηφιακά μέσα.

«Υπάρχουν ενδείξεις για τους πιθανούς κινδύνους στην ανάπτυξη του παιδιού», συμπληρώνει ο Steyer. «Παράλληλα, δεν έχει αποδειχθεί ότι τα ψηφιακά μέσα ενισχύουν τη μάθηση μέχρι την ηλικία των 2 ετών.»

Η Ακαδημία προσφάτως εξέδωσε ανακοίνωση προς τους γονείς ώστε να προωθήσει την περιορισμένη χρήση των ηλεκτρονικών μέσων από τα μικρά παιδιά.

www.onmed.gr

Δειτε επισης...

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για την βελτιστοποίηση της πλοήγησής σας. Αποδοχή Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Προστασίας Δεδομένων & Cookies