Αρχική ΔιάφοραΤο νέο της ημέρας! Με ψυχιατρικά προβλήματα τα παιδιά του τσουνάμι!

Με ψυχιατρικά προβλήματα τα παιδιά του τσουνάμι!

από kmir

tusounamiΈνα στα τέσσερα παιδιά προσχολικής ηλικίας που επλήγη από το τσουνάμι στην Ιαπωνία το 2011, εμφανίζει ψυχιατρικά προβλήματα

σύμφωνα με έκθεση που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα!!!

Οι ειδικοί προειδοποιούν ότι αν δεν αντιμετωπιστεί η κατάστασή των παιδιών, μπορεί να διαρκέσει για το υπόλοιπο της ζωής τους.

Ειδικότερα, οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι το 25,9% των παιδιών, ηλικίας από τριών ως πέντε ετών, εμφανίζει συμπτώματα όπως ίλιγγο, ναυτία και πονοκεφάλους με κάποια από αυτά να εμφανίζουν ανησυχητική συμπεριφορά όπως βίαια ξεσπάσματα ή κλείσιμο στον εαυτό τους.

Η μελέτη του υπουργείου Υγείας αναφέρει ότι τα παιδιά αυτής της ηλικίας υπέστησαν ψυχικά τραύματα καθώς έχασαν φίλους, είδαν τα σπίτια τους να καταρρέουν, χωρίστηκαν από τους γονείς τους και είδαν το τεράστιο κύμα να καλύπτει τα πάντα.

Η επιστημονική ομάδα υπό τον καθηγητή Σιγκέο Κούρε της Ιατρικής Σχολής του πανεπιστημίου Τοχόκου ανέφερε ότι τα μικρά παιδιά που δεν λαμβάνουν την απαραίτητη φροντίδα, μπορεί να εμφανίσουν πολύ χειρότερα προβλήματα στη μετέπειτα ζωή τους.

Σε αυτά θα μπορούσαν να περιλαμβάνονται αναπτυξιακές διαταραχές και μαθησιακές δυσκολίες, που θα επέφεραν σημαντικό πλήγμα στην ακαδημαϊκή τους εξέλιξη και στις επαγγελματικές τους προοπτικές.

Περισσότεροι από 18.000 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, από τον υποθαλάσσιο σεισμό των 9 βαθμών που προκάλεσε τσουνάμι και έπληξε την βορειοδυτική ακτή της Ιαπωνίας τον Μάρτιο του 2011.

Μετά την χειρότερη μεταπολεμική καταστροφή στη χώρα, οι ράβδοι του πυρηνικού καυσίμου του αντιδραστήρα στο πυρηνικό εργοστάσιο της Φουκουσίμα έλιωσαν με αποτέλεσμα δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι να χρειαστεί να εκκενώσουν την περιοχή εξαιτίας του κινδύνου από την ραδιενέργεια.

Οι επιστήμονες μελέτησαν 178 παιδιά στις τρεις περισσότερο πληγείσες περιοχές από την καταστροφή–Ιουάτε, Μιγιάγκι και Φουκουσίμα– των οποίων οι γονείς ή οι κηδεμόνες συμφώνησαν να συνεργαστούν.

Πηγή:ΑΜΠΕ

Δειτε επισης...

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για την βελτιστοποίηση της πλοήγησής σας. Αποδοχή Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Προστασίας Δεδομένων & Cookies