Από την Σοφία, Μέγαρα
ΥΛΙΚΑ
- -1 συκωταριά & εντεράκια από αρνί
- -φλιτζάνι λάδι
- -2 μαρούλια ψιλοκομμένα
- -10 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
- -1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
- -1 φλιτζάνι ρύζι καρολίνα
- -3 αυγά
- -2 λεμόνια – το χυμό
- -Άνηθος (προαιρετικά)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- -Πλένετε πολύ καλά τη συκωταριά και τα έντερα. Τα έντερα αφού τα έχετε πλύνει πολύ καλά, τα γυρίζεται με ένα καλαμάκι ανάποδα και επαναλαμβάνετε το καλό πλύσιμο
- -Προσθέτετε την συκωταριά και τα έντερα σε νερό βραστό και τα ζεματίζετε, μαζί με λίγο λεμόνι
- -Μόλις βράσει την ψιλοκόβετε σε πολύ μικρά κομμάτια
- -Βάζετε σε μία κατσαρόλα το λάδι να κάψει
- -Προσθέτετε τα κρεμμυδάκια, ξερά και φρέσκα και τσιγαρίζετε τα κομμάτια της συκωταριάς και τα έντερα.
- -Προσθέτετε τα μαρούλια και τον άνηθο. Αλατοπιπερώνετε
- -Προσθέτετε 4 φλιτζάνια νερό Χαμηλώνετε τη φωτιά και αφήνετε να σιγοβράσουν
- - Μόλις βράσουν ρίχνετε το ρύζι Μόλις είναι όλα έτοιμα σβήνετε τη φωτιά, χτυπάτε τα ασπράδια σε μαλακή μαρέγκα και τους κρόκους χωριστά.
- -Στύβετε τα λεμόνια, προσθέτετε τους κρόκους στην μαρέγκα και χτυπάτε
- -Προσθέτετε λίγο λίγο τον χυμό λεμονιού
- - Προσθέτετε λίγο λίγο ζουμί από την μαγειρίτσα χτυπώντας γρήγορα και συνεχώς
- - Όταν έχετε βάλει αρκετό το ρίχνετε όλο μαζί στην κατσαρόλα
- - Κουνάτε ελαφρά την κατσαρόλα να πάει το αυγολέμονο παντού
Aν θέλετε, μπορείτε να μοιραστείτε μαζί μας και την δική σας αγαπημένη συνταγή. Στείλτε e-mail στο [email protected] με τίτλο “ΣΥΝΤΑΓΗ”. |