Αρχική ΔιάφοραAgenda «Τρέφομαι σωστά, κινούμαι συχνά, ζω ισορροπημένα – ζω απολαυστικά»

«Τρέφομαι σωστά, κινούμαι συχνά, ζω ισορροπημένα – ζω απολαυστικά»

από kmir

 «Τρέφομαι σωστά, κινούμαι συχνά, ζω ισορροπημένα – ζω απολαυστικά»«Τρέφομαι σωστά, κινούμαι συχνά, ζω ισορροπημένα – ζω απολαυστικά», στις 12-13-14-15 Μαϊου 2011, στο Παιδικό Μουσείο.

H Kraft Foods, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Οικογένειας (15 Μαΐου), διοργανώνει σε συνεργασία με το Ελληνικό Παιδικό Μουσείο το τετραήμερο εκδηλώσεων «τρέφομαι σωστά, κινούμαι συχνά, ζω ισορροπημένα – ζω απολαυστικά». Η Kraft Foods στο πλαίσιο της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης της είναι χορηγός του Ελληνικού Παιδικού Μουσείου και ειδικότερα του εκθέματος του Παιδικού Μουσείου «Ανακαλύπτω τον εαυτό μου, θεματική ενότητα: Πώς κινούμαι;».

Mε αφετηρία το έκθεμα, διοργανώνει τετραήμερο αφιέρωμα με στόχο να αναδείξει τη σημασία της ισορροπημένης διατροφής και της σωματικής άσκησης στην καλή λειτουργία και την ευεξία του οργανισμού. Στο πνεύμα αυτό, θα πραγματοποιηθούν ενημερωτική ημερίδα, ανοιχτή στο κοινό, και εκπαιδευτικά προγράμματα για παιδιά και γονείς στο Παιδικό Μουσείο. Ειδικότερα, την Πέμπτη 12 Μαΐου στις 18.00 θα πραγματοποιηθεί ημερίδα – ανοιχτή συζήτηση με θέμα «Η ευεξία των παιδιών και των νέων στη σύγχρονη κοινωνία: διατροφή, άσκηση, ισορροπία», στο Ιωνικό Κέντρο, Λυσίου 11, στην Πλάκα.

Στη συζήτηση θα συμμετάσχουν οι:

  • -Δρ. Άλκηστις Αγιωργίτη, Life Coach,
  • -κ. Χάρης Γεωργακάκης, Κλινικός Διαιτολόγος – Διατροφολόγος
  • -κα Σοφία Μπεκατώρου, Χρυσή Ολυμπιονίκης της Ιστιοπλοίας και
  • -κα Ζαμπέλ Μουρατιάν, Εκπαιδευτικός, Μουσειολόγος και Πρόεδρος Δ.Σ. του Ελληνικού Παιδικού Μουσείου.

Κάθε ομιλητής θα αναπτύξει με βάση την ιδιότητά του τις διαφορετικές πτυχές που συνθέτουν έναν υγιεινό τρόπο διαβίωσης και πώς αυτός μπορεί να γίνει πράξη στην καθημερινότητα των παιδιών και των οικογενειών τους.

Το τριήμερο Παρασκευή 13 – Κυριακή 15 Μαΐου θα πραγματοποιηθούν εκπαιδευτικά προγράμματα στο Παιδικό Μουσείο που λειτουργεί με τη συνεργασία του Πολιτισμικού Οργανισμού του Δήμου Αθηναίων στην οδό Κυδαθηναίων 14, στην Πλάκα.

Συγκεκριμένα, με αφετηρία το έκθεμα «Ανακαλύπτω τον εαυτό μου, θεματική ενότητα: Πώς κινούμαι;» τα παιδιά και οι οικογένειές τους θα έχουν την ευκαιρία να συμμετέχουν στα εκπαιδευτικά προγράμματα «Παίζω και… γυμνάζομαι», «Φτιάχνω το δικό μου σοκολατένιο ρόφημα», «Κινούμαι με τη μουσική των σχημάτων», και να ερευνήσουν και να ανακαλύψουν παίζοντας, το ρόλο της σωστής διατροφής και της κίνησης για μια ισορροπημένη καθημερινή ζωή. (Παρασκευή : 17.00 – 20.00, Σάββατο – Κυριακή: 10.00 – 15.00).

Το Σάββατο και την Κυριακή (14-15 Μαΐου) ο διατροφολόγος Χάρης Γεωργακάκης θα βρίσκεται στο Παιδικό Μουσείο από τις 12.00 έως τις 14.00 για να απαντήσει σε απορίες των γονιών σχετικά με τη διατροφή των παιδιών τους.

Πληροφορίες: Παιδικό Μουσείο, τηλ.: 210 3312995, www.hcm.gr

Δειτε επισης...

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για την βελτιστοποίηση της πλοήγησής σας. Αποδοχή Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Προστασίας Δεδομένων & Cookies