Αρχική ΠροτάσειςΔιασκέδαση «Τότε που οι μύλοι ..άλεθαν» , στο Πολιτιστικό Πάρκο, στο Λαύριο

«Τότε που οι μύλοι ..άλεθαν» , στο Πολιτιστικό Πάρκο, στο Λαύριο

από kmir

«Τότε που οι μύλοι ..άλεθαν» , στο Πολιτιστικό Πάρκο, στο Λαύριο Τα σπανιότατα μουσειακά εκθέματα ζωντανεύουν στα χέρια μικρών και μεγάλων,που μπορούν να εργαστούν με αυτά και να μεταφερθούν σε άλλες εποχές.

Μοναδική βέβαια εμπειρία για όλους ο αρχοντικός πέτρινος νερόμυλος, που λειτουργεί με την απαραίτητη συνεργασία του ορμητικού νερού και αλέθει ακούραστα το σιτάρι, το κριθάρι, το καλαμπόκι.

 

Το δημοφιλέστατο εκπαιδευτικό πρόγραμμα “Τότε που οι μύλοι ..άλεθαν“, εντάσσεται στα Διεθνώς Αναγνωρισμένα και Βραβευμένα Εκπαιδευτικά Προγράμματα που διοργανώνει για έβδομη συνεχόμενη χρονιά και με μεγάλη επιτυχία το “Μουσείο Ελληνικής Λαογραφίας“, το οποίο εδρεύει εντός του “ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΠΑΡΚΟΥ“, με τη Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία Προστασίας και Ανάδειξης Πολιτιστικών και Περιβαλλοντικών Αγαθών “ΤΟ ΑΛΛΟΤΙΝΟ”, πρόγραμμα που επισκέπτονται κάθε χρόνο

πάνω από 25.000 μαθητές σχολείων από όλη την Ελλάδα καθώς και φοιτητές Πανεπιστημίων από όλον τον κόσμο.

Λόγω μεγάλης συμμετοχής σχολείων, διεξάγονται 2 προγράμματα καθημερινά

διάρκειας 1 ώρας και 15 λεπτών, δηλαδή για τις πρώτες ομάδες 9:30 πμ – 10:45 πμ και για τις δεύτερες 11:00 πμ – 12:15 μμ. Επιλέξτε ένα από τα δύο προγράμματα και σπεύστε να κάνετε την κράτησή σας.

Επιπλέον, για τους γονείς που θέλουν να επενδύσουν σε όμορφες μα και δημιουργικές στιγμές με τα παιδιά τους, η Βιωματική Δραστηριότητα διεξάγεται και κάθε Σάββατο (11.00 πμ). Οι διαθέσιμες ημερομηνίες είναι περιορισμένες.

Πληροφορίες: Πολιτιστικό Πάρκο, τηλ. 22990-47999, www.politistikoparko.gr

  • -Σημ. 1: Το ”Μουσείο Ελληνικής Λαογραφίας” όπως και το ‘‘ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΠΑΡΚΟδέχεται καθημερινά και Άτομα με Ειδικές Ανάγκες, μιας και εδώ και χρόνια είναι προσβάσιμο γι’ αυτά σε όλη του την έκταση.
  • -Σημ. 2: Οι καλλιέργειες του Μουσείου (ελαιώνες, αμπελώνες, σιτοβολώνες κ.λ.π.) καθώς επίσης και ολόκληρου του Πάρκου, είναι φυσικά βιολογικές.

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για την βελτιστοποίηση της πλοήγησής σας. Αποδοχή Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Προστασίας Δεδομένων & Cookies