Αρχική ΔιάφοραΤο νέο της ημέρας! Λούλου το πρώτο τρανσέξουαλ παιδί!

Λούλου το πρώτο τρανσέξουαλ παιδί!

από kmir

luluexoΤο αγοράκι που σε ηλικία 4 ετών έλεγε ότι είναι κορίτσι!

Εκστασιασμένη μια ομάδα δημοσιογράφων παρακολουθεί την μαρτυρία μιας 30χρονης γυναίκας η οποία εξηγεί ότι η 6χρονη κόρη της, που γεννήθηκε αγόρι, έγινε το πρώτο τρανσέξουαλ παιδί που αναγνωρίζεται στον κόσμο.

Η μικρή Λούλου, όπως πλέον ονομάζεται, βάσει του προοδευτικού νόμου Περί Ταυτότητας Φύλου που ψηφίστηκε στην Αργεντινή το Μάιο του 2012, είναι επισήμως κορίτσι ενώ ήδη πέντε ακόμη παιδιά βαδίζουν στα βήματά της.

Σύμφωνα με την Huffington Post, η μητέρα της Λούλου, Γκαμπριέλα έφερε στη ζωή πριν από έξι χρόνια δυο αγοράκια-ζυγωματικά δίδυμα. «Από την αρχή κατάλαβα ότι ο Μανουέλ δεν συμπεριφερόταν φυσιολογικά», λέει η 30χρονη μητέρα. «Είχε κρίσεις κλάματος που έμοιαζαν ατελείωτες, το σώμα του ήταν γεμάτο εκζέματα και τα μαλλιά του έπεφταν», θυμάται η γυναίκα.

Η Γκαμπριέλα απευθύνθηκε στους ειδικούς αλλά χωρίς αποτέλεσμα όταν το παιδί σε ηλικία 20 μηνών άρχισε να χτυπάει το χέρι του στο στήθος του λέγοντας «Εγώ κορίτσι». Στα 4 πλέον, ο Μανουέλ δήλωσε ρητά στη μητέρα του ότι είναι ένα μικρό κορίτσι «Με λένε Λούλου και δεν θα απαντάω πλέον στο άλλο μου όνομα».

Οι γονείς του Μανουέλ πείστηκαν μετά τα αλλεπάλληλα ξεσπάσματα και τις κρίσεις άγχους του παιδιού τους να επισκεφτούν τους υπεύθυνους ενός προγράμματος ειδικού για τρανς άτομα σε νοσοκομείο του Μπουένος Αιρες.

Η επικεφαλής του προγράμματος περιέγραψε ως εξής την πρώτη της συνάντηση με την Λούλου: «Ήταν ένα συννεφιασμένο αγοράκι που ήθελε να αλλάξει και να το φωνάζουν Λούλου. Όταν ήρθε ξανά ντυμένο νεράιδα έλαμπε και μαζί με αυτό και η μητέρα του που έβλεπε ότι ξαναγεννιέται».

Πλέον η Λούλου είναι εγγεγραμμένη ως κορίτσι και διαθέτει και ταυτότητα.

Η μητέρα της Λούλου

lulu4

 

 

 

 

 

 

 

 

 

lulu 1

 

 

 

 

 

 

 

 

 

lulu2

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ww.iefimerida.gr

Δειτε επισης...

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για την βελτιστοποίηση της πλοήγησής σας. Αποδοχή Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Προστασίας Δεδομένων & Cookies