Αρχική ΔιάφοραAgenda «Καλοκαίρι στην πόλη» 2011: H εναλλακτική καλοκαιρινή «κατασκήνωση» του «Ελληνικού Κόσμου»

«Καλοκαίρι στην πόλη» 2011: H εναλλακτική καλοκαιρινή «κατασκήνωση» του «Ελληνικού Κόσμου»

από kmir

«Καλοκαίρι στην πόλη» 2011: H εναλλακτική καλοκαιρινή «κατασκήνωση» του «Ελληνικού Κόσμου» Για δωδέκατη συνεχή χρονιά, το πρόγραμμα που έζησαν και αγάπησαν χιλιάδες παιδιά, ξεκινάει φέτος στις 20 Ιουνίου, με 4 δεκαήμερα, 1 πενθήμερο και διαφορετικά προγράμματα.

Στο «Καλοκαίρι στην πόλη», για δέκα ημέρες, από Δευτέρα έως και Παρασκευή (χωρίς τα Σαββατοκύριακα), τα παιδιά 5 έως 12 ετών έχουν την ευκαιρία να βρεθούν σε μία εναλλακτική κατασκήνωση στους χώρους του «Ελληνικού Κόσμου». Από νωρίς το πρωί έως το απόγευμα, οι μικροί κατασκηνωτές συμμετέχουν σε δραστηριότητες και παιχνίδια που συνθέτουν ένα πολυθεματικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα.

Εντός του «Eλληνικού Kόσμου», τα παιδιά έχουν τη δυνατότητα να ανακαλύψουν τις προβολές Εικονικής Πραγματικότητας και τις εκθέσεις του, να αγαπήσουν το περιβάλλον, να πραγματοποιήσουν ανασκαφές φέρνοντας στο φως μυστικά χαμένα στους αιώνες, να «ταξιδέψουν» με την τριακόντορο, πιστό αντίγραφο ενός αρχαίου ελληνικού καραβιού σε φυσικό μέγεθος, αλλά και να ασχοληθούν με θέματα όπως η μυθολογία, η μουσική, το θέατρο, τα αρχαία νομίσματα, η ελληνική παράδοση και ιστορία, τα μαθηματικά, η αστρονομία και το κουκλοθέατρο.

Τα παιδιά ολοκληρώνουν το δεκαήμερο με μια εορταστική εκδήλωση με τους γονείς τους όπου τους παρουσιάζουν διάφορα «δρώμενα» που έχουν προετοιμάσει κατά τις δέκα δημιουργικές ημέρες τους στον «Ελληνικό Κόσμο».

Φέτος για πρώτη φορά μετά τα 4 δεκαήμερα του καλοκαιριού, ακολουθεί ένα πενθήμερο (5 έως 9 Σεπτεμβρίου) με στόχο να αποχαιρετίσουν τα παιδιά το καλοκαίρι και να μπουν ομαλά στη φθινοπωρινή σεζόν.

Το φετινό «Καλοκαίρι στην πόλη» περιλαμβάνει διαφορετικές θεματικές ενότητες, με ξεχωριστές δραστηριότητες καθεμία, προσφέροντας στα παιδιά και τους γονείς τη δυνατότητα να επιλέξουν.

Α΄ δεκαήμερο: 20 Ιουνίου – 1 Ιουλίου

«Ζητούνται καλλιτέχνες…»

Β΄ δεκαήμερο: 4 Ιουλίου – 15 Ιουλίου

«Όλου του κόσμου οι μύθοι ας γίνουν τώρα παραμύθι!»

Γ΄ δεκαήμερο: 18 Ιουλίου – 29 Ιουλίου

«Ζητούνται καλλιτέχνες…»

Δ΄ δεκαήμερο: 22 Αυγούστου – 2 Σεπτεμβρίου

«Όλου του κόσμου οι μύθοι ας γίνουν τώρα παραμύθι!»

Πενθήμερο πρόγραμμα: 5 Σεπτεμβρίου – 9 Σεπτεμβρίου

«Μια ανάσα πριν το φθινόπωρο…»

Πληροφορίες: «Καλοκαίρι στην πόλη», Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος» http://summer.hellenic-cosmos.gr/ τηλ. 212 254 0000, κωδικός 0650.

Για κρατήσεις θέσεων καλέστε στο 212 254 0000, ακολουθήστε τις πληροφορίες του τηλεφωνικού κέντρου και, ανάλογα με το δεκαήμερο που έχετε επιλέξει, πληκτρολογήστε τον αντίστοιχο κωδικό.

Μπορείτε επίσης να καλείτε απευθείας, χρησιμοποιώντας τον κωδικό του δεκαημέρου που έχετε επιλέξει: π.χ. για το πρώτο δεκαήμερο, καλέστε στο 212 254 0651.

Δειτε επισης...

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για την βελτιστοποίηση της πλοήγησής σας. Αποδοχή Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Προστασίας Δεδομένων & Cookies