Από την Κωνσταντίνα
Υλικά:
- -750 γραμ. κοτόπουλο (κομμένο σε μερίδες)
- -4 πιπεριές πράσινες (όχι τύπου κέρατα) ψιλοκομμένες
- -3 μεγάλα κρεμμύδια (ξερά)
- -1 κουτί ντοματάκια κον-κασέ
- -1 κουταλιά σούπας πελτέ ντομάτας
- -½ κούπα κόκκινο κρασί
- -λάδι, αλάτι, πιπέρι, λίγο μαϊντανο
Τρόπος παρασκευής:
- -Σε κατσαρόλα τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι με τις πιπεριές μέχρι να μαραθούν.
- –Πλένουμε τις μερίδες του κοτόπουλου και τις βάζουμε κι αυτές στην κατσαρόλα να πάρουν χρώμα από όλες τις μεριές.
- -Χαμηλώνουμε λίγο τη φωτιά και ρίχνουμε τα ντοματάκια. Στη συνέχεια διαλύουμε τον πελτέ στο κρασί, το ρίχνουμε (σβήνουμε) κι ανακατεύουμε.
- -Επίσης ρίχνουμε νεράκι, να σκεπαστεί το κρέας, αλάτι, πιπέρι και το αφήνουμε να βράσει, 45 λεπτά περίπου μέχρι να μείνει με τη σάλτσα του.
- -Τέλος ρίχνουμε και το μαϊντανό.
Aν θέλετε, μπορείτε να μοιραστείτε μαζί μας και την δική σας αγαπημένη συνταγή. Στείλτε e-mail στο [email protected] με τίτλο “ΣΥΝΤΑΓΗ”. |