Αρχική ΔιάφοραΣυνταγές Μαγειρικής ΚΟΛΟΚΥΘΟΠΙΤΑ

ΚΟΛΟΚΥΘΟΠΙΤΑ

από kmir

Από την Δώρα, Αμαλιάδα

 

Υλικά:

  • -10 φύλλα κρούστας
  • -600 γρ κίτρινη κολοκύθα τριμμένη στον τρίφτη
  • -1 μεγάλο κρεμμύδι τριμμένο
  • -200 γρ φέτα τριμμένη
  • -3 αβγά
  • -αλάτι, πιπέρι
  • -ελαιόλαδο για το άλειμμα των φύλλων

 

Εκτέλεση:

  • -Τρίβουμε το ψαχνό της κίτρινης κολοκύθας στη χοντρή πλευρά του τρίφτη. Το βάζουμε μέσα σε ένα κατσαρολάκι χωρίς νερό ή λάδι και το αφήνουμε να ζεσταθεί για να αρχίσει να βγάζει τα υγρά του.
  • -Το δουλεύουμε στη φωτιά για 10 λεπτά της ώρας. Το βγάζουμε, το αφήνουμε σε σουρωτήρι και το πιέζουμε με τα χέρια μας ώστε να φύγουν τα υγρά.
  • -Βάζουμε το ψαχνό της κολοκύθας σε ένα μεγάλο μπολ. Ρίχνουμε μέσα τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε καλά. Προσθέτουμε τα 3 αβγά κτυπημένα και ανακατεύετε για μια τελευταία φορά.
  • -Παίρνουμε ένα μεσαίο ταψί του φούρνου, το λαδώνουμε καλά και στρώνουμε 4-5 φύλλα λαδώνοντάς τα ένα-ένα.
  • Αδειάζουμε τη γέμιση ,  και αναδιπλώνουμε ότι περίσσεψε από τα κάτω φύλλα πάνω στη γέμιση.
  • -Σκεπάζουμε με άλλα 4-5 φύλλα λαδώνοντάς τα ένα-ένα, τα τακτοποιούμε να μπουν μέσα στο ταψί καλά και κόβουμε τη πίτα βαθιά με ένα κοφτερό μαχαίρι σε τετράγωνες μερίδες .
  • -Αλείφουμε το τελευταίο φύλλο με μπόλικο λάδι και ψήνουμε τη πίτα στους 180ο στο φούρνο, μέχρι να ροδοκοκκινίσουν και τα πάνω και τα κάτω φύλλα.

 

        Aν θέλετε, μπορείτε να μοιραστείτε μαζί μας και την δική σας αγαπημένη συνταγή. Στείλτε e-mail           στο info@familylife.gr με τίτλο “ΣΥΝΤΑΓΗ”.

Δειτε επισης...

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για την βελτιστοποίηση της πλοήγησής σας. Αποδοχή Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Προστασίας Δεδομένων & Cookies