Αρχική ΔιάφοραΣυνταγές Μαγειρικής ΚΟΚΚΙΝΙΣΤΟ ΜΟΣΧΑΡΙ (ΣΕ ΠΗΛΙΝΟ ΣΚΕΥΟΣ)

ΚΟΚΚΙΝΙΣΤΟ ΜΟΣΧΑΡΙ (ΣΕ ΠΗΛΙΝΟ ΣΚΕΥΟΣ)

από kmir

 

Από την Ελένη, Θρακομακεδόνες

Υλικά:

  • -1 κιλό μοσχάρι (ποντίκι)
  • -5 πατάτες
  • -4 καρότα κομμένα μικρά κυβάκια
  • -1 συσκευασία ντοματα τριμμένη
  • -ελαιόλαδο
  • -1 ποτήρι αρακά
  • -300 γραμ. κεφαλογραβιέρα αλμυρή κομμένη σε λεπτές φέτες
  • -1 ξυλάκι κανέλα
  • -αλάτι, πιπέρι, ζάχαρη

Εκτέλεση:

  • -Κόβουμε το μοσχάρι σε μικρά κομμάτια (όπως κάνουμε το τας-κεμπαπ), βάζουμε το λάδι να κάψει και το σοτάρουμε.
  • -Προσθέτουμε τις ντομάτες και αφήνουμε να τσιγαριστούν για λίγοόλα μαζί .
  • -Προσθέτουμε νερό, αλατοπιπερώνουμε, ρίχνουμε μια πρέζα ζάχαρη και την κανέλα.
  • -Το αφήνουμε να βράσει έως ότου γίνει το κρέας (αν χρειαστεί προσθέτουμε νερό) συνολικά γύρω στις 4 ώρες.
  • -Στις 3 ώρες περίπου προσθέτουμε τις πατάτες κομμένες μικρές μπουκιές (όπως στο ψητό κοτόπουλο) και τα καρότα.
  • -Στις 3 ½ ώρες, ρίχνουμε τον αρακά και τον αφήνουμε να βράσει. Μόλις βράσει πρέπει να έχει μείνει μια παχύρευστη σάλτσα. Αν το κρέας έχει ακόμα πολύ νερό, το αφήνουμε να το πιεί πριν ρίξουμε τον αρακά.
  • -Οταν είναι έτοιμο, το ρίχνουμε σε βαθύ πήλινο σκεύος, το σκεπάζουμε με τη κεφαλογραβιέρα κομμένη σε λεπτές φέτες και το βάζουμε στο φούρνο ώσπου να λιώσει το τυρί και να κάνει μια ροδοψημένη κρούστα.

 

        Aν θέλετε, μπορείτε να μοιραστείτε μαζί μας και την δική σας αγαπημένη συνταγή. Στείλτε e-mail           στο info@familylife.gr με τίτλο “ΣΥΝΤΑΓΗ”.

Δειτε επισης...

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για την βελτιστοποίηση της πλοήγησής σας. Αποδοχή Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Προστασίας Δεδομένων & Cookies