Αρχική ΔιάφοραΣυνταγές Μαγειρικής Koτόπουλο σκορδάτο

Koτόπουλο σκορδάτο

από kmir

kotopoulo_skordatoΑπό την Ευθυμία Μουτοπούλου

Υλικά

4 φιλέτα στήθους κοτόπουλου

μισό ματσάκι μαϊντανό φρέσκο

4 σκελίδες σκόρδο λιωμένες

μισό φλιτζάνι άσπρο κρασί

μισό φλιτζάνι ελαιόλαδο

δενδρολίβανο

αλάτι

πιπέρι

2-3 κουταλιές της σούπας ξύδι (αρωματικό κατά προτίμηση)

Εκτέλεση

Κόβουμε σε ισοπαχείς λωρίδες τα φιλέτα. Τα ρίχνουμε στο ζεστό λάδι μαζί με το σκόρδο μέχρι να ροδίσουν ελαφρά από όλες τις μεριές. Σβήνουμε με το κρασί. Προσθέτουμε το ξύδι και αφήνουμε λίγο να σιγοβράσουν. Προσθέτουμε λίγο ζεστό νερό (εναλλακτικά ζωμό κότας), τον ψιλοκομμένο μαϊντανό, δενδρολίβανο και αλατοπιπερώνουμε. Αφήνουμε να σιγοβράσει μέχρι να μαλακώσει το κοτόπουλο και να φύγουν τα νερά της σάλτας.

Δειτε επισης...

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για την βελτιστοποίηση της πλοήγησής σας. Αποδοχή Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Προστασίας Δεδομένων & Cookies