Αρχική ΔιάφοραΤο νέο της ημέρας! Κίνδυνος πνιγμού από τη χρήση βρεφικών καθισμάτων μπάνιου!

Κίνδυνος πνιγμού από τη χρήση βρεφικών καθισμάτων μπάνιου!

από kmir

BabyBathΓια κίνδυνο πνιγμού των βρεφών, όταν γίνεται χρήση ειδικού καθίσματος μπάνιου, προειδοποιεί τους γονείς η βρετανική Βασιλική Εταιρεία για την Πρόληψη των Ατυχημάτων.

Στην ανακοίνωση της Εταιρείας αναφέρεται ότι ένας στους τρεις πνιγμούς που αφορούν παιδιά κάτω των δύο ετών, περιλαμβάνουν κάθισμα μπάνιου που προσαρμόζεται στην μπανιέρα.

Όπως επισημαίνουν οι ειδικοί, αν το παιδί αφεθεί χωρίς επίβλεψη μπορεί να πέσει από το ειδικό κάθισμα και να καταλήξει μέσα στο νερό της μπανιέρας.

Η Εταιρεία επισημαίνει ότι τα βρέφη μπορούν να πνιγούν σε ελάχιστα εκατοστά νερό, γρήγορα και χωρίς να κάνουν τον παραμικρό θόρυβο. Δεν έχουν αίσθηση του κινδύνου, αλλά ούτε και την σωματική δύναμη για προσπαθήσουν να βγουν απ’ το νερό.

«Πολλοί γονείς χρησιμοποιούν τα καθίσματα μπάνιου, όταν το παιδί είναι βρέφος ή και μέχρι τη νηπιακή ηλικία, αλλά λανθασμένα πιστεύουν ότι αυτό μπορεί από μόνο του να εγγυηθεί την ασφάλειά του. Αντ’ αυτού, όμως, μπορούν να γίνουν πραγματικές παγίδες θανάτου», επισημαίνει η Δρ Ιβον Ντόιλ.

Μόνο στη Μ. Βρετανία περίπου 13 παιδιά κάτω των πέντε ετών πεθαίνουν από πνιγμό, ετησίως, ενώ ο ένας στους τέσσερις θανάτους συμβαίνει στο μπάνιο.

«Τα καθίσματα μπάνιου μπορεί μεν να είναι χρήσιμα βοηθήματα για τους γονείς με βρέφη και νήπια, αφού τους παρέχουν την ευκολία της στήριξης του σώματος του παιδιού. Όμως δημιουργούν ένα λανθασμένο αίσθημα ασφάλειας. Η απόσπαση της προσοχής από ένα τηλέφωνο που χτυπάει επίμονα ή το κουδούνι της εξώπορτας, μπορεί να προκαλέσουν μια πραγματική τραγωδία. Και αυτό που μοιάζει να διαρκεί ελάχιστα δευτερόλεπτα μπορεί στην ουσία να είναι αρκετά λεπτά της ώρας, χρόνος αρκετός για να συμβεί ένας σοβαρός τραυματισμός ή ακόμα και θάνατος», τονίζει από την πλευρά του ο Ντέιβιντ Γουόκερ από την Βασιλική Εταιρείας για την Πρόληψη των Ατυχημάτων.

 

 

onmed.gr

Δειτε επισης...

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για την βελτιστοποίηση της πλοήγησής σας. Αποδοχή Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Προστασίας Δεδομένων & Cookies