Από την Γιώτα Κ., Ίλιον
Υλικά:
- -1 πακέτο φύλλο σφολιάτα
- -1/4 κιλού τυρί κασέρι
- -1/4 κιλού τυρί έμενταλ
- -1/4 κιλού τυρί ένταμ
- -λίγο τριμμένο πιπέρι
- -κομματάκια μπέικον
- -1 ποτήρι σόδα (αναψυκτικό, όχι σκόνη)
- -250γρ. κρέμα γάλακτος
Εκτέλεση:
- -Βουτυρώνουμε ένα ταψί.
- -Στρώνουμε τα μισά φύλλα σφολιάτας προσέχοντας να σηκώνονται λίγο στις άκρες. Στρώνουμε από πάνω από τα τυριά (που έχουμε τρίψει και ανακατέψει) και το μπέικον.
- -Απλώνουμε τα υπόλοιπα φύλλα σφολιάτα και χαράζουμε σε τετράγωνα κομμάτια.
- -Ρίχνουμε τη σόδα και την κρέμα γάλακτος πάνω από το φύλλο προσέχοντας να πάει παντού για να ποτίσει.
- -Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για περίπου 40′.
Aν θέλετε, μπορείτε να μοιραστείτε μαζί μας και την δική σας αγαπημένη συνταγή. Στείλτε e-mail στο [email protected] με τίτλο “ΣΥΝΤΑΓΗ”. |