Αρχική ΔιάφοραΤο νέο της ημέρας! Κανονικά οι βρεφονηπιακοί σταθμοί ΕΣΠΑ αλλά με αυστηρότερα κριτήρια!

Κανονικά οι βρεφονηπιακοί σταθμοί ΕΣΠΑ αλλά με αυστηρότερα κριτήρια!

από kmir

xeri grafisΧωρίς προβλήματα θα συνεχιστεί η χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ για τους παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς

αλλά και των Κέντρων Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (ΚΔΑΠ) και των Κέντρων για παιδιά με ειδικές ανάγκες (ΚΔΑΠ ΜΕΑ) για την περίοδο 2014- 2015, σύμφωνα με ανώτερα στελέχη του υπουργείου Εργασίας.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, τις επόμενες ημέρες, αναμένεται να υπογραφεί η Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) για το πρόγραμμα δωρεάν φιλοξενίας στους βρεφονηπιακούς σταθμούς ΕΣΠΑ από τους υπουργούς Εσωτερικών, Ανάπτυξης και Εργασίας.

Με την ΚΥΑ θα ρυθμίζονται και τα θέματα της χρηματοδότησης του προγράμματος, καθώς εφέτος οι διαθέσιμοι πόροι είναι μειωμένοι σε σχέση με την προηγούμενη περίοδο.

Κατά την περσινή σχολική περίοδο, δαπανήθηκαν 180 εκατ. ευρώ από το ΕΣΠΑ, ενώ φιλοξενήθηκαν στους παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς 70.000 παιδιά.

Για τη νέα προγραμματική περίοδο έχουν διασφαλιστεί 130 εκατ. ευρώ από το υπουργείο Εργασίας και καταβάλλονται προσπάθειες να εξασφαλιστούν 25 εκατ. ευρώ από το υπουργείο Ανάπτυξης και 25 εκατ. ευρώ από το υπουργείο Εσωτερικών.

Υπηρεσιακοί παράγοντες του υπουργείου Εργασίας εισηγούνται την αναθεώρηση των εισοδηματικών κριτηρίων που ισχύουν για το οικογενειακό εισόδημα των γονέων, που σήμερα είναι 30.000 ευρώ, καθώς και η μείωση του ποσού που χορηγείται μέσω της επιταγής εισόδου (voucher) προκειμένου να αντιμετωπισθούν πιθανά προβλήματα στην χρηματοδότηση.

Από το νέο έτος η χρηματοδότηση των προγραμμάτων θα γίνεται απευθείας από τις περιφέρειες που αναλαμβάνουν την ευθύνη εύρεσης των ανάλογων κονδυλίων.

Πρόσφατα, η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ), επισκέφθηκε τον αρμόδιο υφυπουργό Εργασίας Βσίλη Κεγκέρογλου και ζήτησε η χρηματοδότηση των ΚΔΑΠ και ΚΔΑΠ- ΜΕΑ για την περίοδο 2014- 2015 να παραμείνει τουλάχιστον, στα περσινά επίπεδα.

 

www.dikaiologitika.gr

Δειτε επισης...

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για την βελτιστοποίηση της πλοήγησής σας. Αποδοχή Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Προστασίας Δεδομένων & Cookies