Αρχική ΔιάφοραAgenda Καλοκαιρινές δραστηριότητες στο Πολιτιστικό Πάρκο, στο Λαύριο

Καλοκαιρινές δραστηριότητες στο Πολιτιστικό Πάρκο, στο Λαύριο

από kmir

Καλοκαιρινές δραστηριότητες στο Πολιτιστικό Πάρκο, στο ΛαύριοΤο “ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΠΑΡΚΟ” και το “Μουσείο Ελληνικής Λαογραφίας”, που βρίσκεται μέσα σε αυτό, διοργανώνουν και σας προσκαλούν σε μια ολόφρεσκια δημιουργική απασχόληση παιδιών για τούτο το καλοκαίρι. Το Μουσείο, φτιαγμένο σαν ένα παραδοσιακό χωριουδάκι, υποδέχεται με χαρά τους μικρούς ήρωες που θα υποδυθούν τους κατοίκους του χωριού, παίρνοντας ρόλους και ζώντας αξέχαστες εμπειρίες. Μέσα από ένα ξέφρενο παιχνίδι, τα παιδιά εμπλέκονται σε ποικίλες δράσεις που σχετίζονται με το περιβάλλον, τη διατροφή, την οικολογία και τον πολιτισμό.

Κάθε μέρα θα ..μένει πάντα κάτι στη μέση, ώστε μέχρι την επόμενη οι μικροί χωρικοί να αγωνιούν για τη συνέχεια… Κυνήγι θησαυρού, αρχαιολογικές ανασκαφές, εξερευνήσεις στο ποταμάκι μα και παιχνίδια παραδοσιακά, ξεχασμένα, είναι μερικές μόνο από τις δραστηριότητες που θα συνεπάρουν τα παιδιά μέσα στο καταπράσινο Πάρκο!

Έτσι φτάνοντας στο μικρό χωριό, συναντούν την Σεμέλη, το Ξωτικό του χωριού… Και ξέρετε ε…; Τα Ξωτικά πάντα εμφανίζονται στις σπηλιές ή κοντά στα πηγάδια αλλά και στους αγρούς και στα αλώνια… Πολλές φορές μάλιστα κουβαλούν νερό, θερίζουν, φουρνίζουν ή φτυαρίζουν για να βρουν θησαυρούς…

Το δικό μας λοιπόν Ξωτικό, η Σεμέλη, θα οδηγήσει τα παιδιά στο νεραϊδόκοσμό της, θα τους γνωρίσει τις ασχολίες των χωρικών, μέχρι που θα αποκτήσουν εμπειρίες σπουδαίες και γνώσεις μοναδικές… Δεν είναι τυχαίο άλλωστε που σε τούτον τον παράξενο τόπο, η Σεμέλη ξαποσταίνει χρόνια και χρόνια! Αφήστε που αυτοί οι ξεχωριστοί κάτοικοι για να καλοκαρδίσουν τα παιδιά, αφηγούνται πανέμορφα λαϊκά παραμύθια και αναζητούν καλά κρυμμένους θησαυρούς. Και τα παιδιά όμως, για να ανταποδώσουν, δουλεύουν σκληρά, ώστε όλοι μαζί να έχουν κάθε μέρα το ψωμί τους, το νερό, το λάδι τους, τις σταφίδες, τα δημητριακά τους και τόσα ακόμα καλούδια μα κάνουν κιόλας μοναδικές εξερευνήσεις σε άγνωστα μέρη, παίζουν παιχνίδια δημιουργικά, παιχνίδια ξεχασμένα από πολλούς…!

Για αυτό παράξενο δεν είναι διόλου που τα παιδιά μέρα με τη μέρα, ανυπομονούν για την επιστροφή τους στο φιλόξενο χωριό. Αγωνιούν να συναντήσουν την Σεμέλη και να ακολουθήσουν για ακόμη μια μέρα τους ..διαφορετικούς κατοίκους του! Μήπως είστε κι εσείς λίγο περίεργοι να συναντήσετε την Σεμέλη;

Οι Δραστηριότητες εξελίσσονται σε 5ήμερα από 13 Ιουνίου μέχρι και 29 Ιουλίου!

Οι θέσεις είναι περιορισμένες.

Πληροφορίες: www.politistikoparko.gr, [email protected] , τηλ. 22990-47999 και 6799967770

Σημ. 1: Το ”Μουσείο Ελληνικής Λαογραφίας” όπως και το ”ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΠΑΡΚΟ” δέχεται καθημερινά και Άτομα με Ειδικές Ανάγκες, μιας και εδώ και χρόνια είναι προσβάσιμο γι’ αυτά σε όλη του την έκταση.

Σημ. 2: Οι καλλιέργειες του Μουσείου (ελαιώνες, αμπελώνες, σιτοβολώνες κ.λ.π.) καθώς επίσης και ολόκληρου του Πάρκου, είναι φυσικά βιολογικές.

Δειτε επισης...

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για την βελτιστοποίηση της πλοήγησής σας. Αποδοχή Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Προστασίας Δεδομένων & Cookies