Από την Σόνια, Β. Εύβοια
Υλικά:
- -10 καλαμάρια, μέτριο μέγεθος
- -2 κρεμμύδια
- -½ ματσάκι μαϊντανό
- -½ ματσάκι άνηθο
- -1 σκελίδα σκόρδο
- -2/3 κούπας ρύζι
- -½ λίτρο ζωμό λαχανικών
- -1 ποτηράκι λευκό κρασί
- -Ελαιόλαδο
- -Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση:
- -Πλένουμε τα καλαμαράκια, τα καθαρίζουμε, αφαιρούμε τα πλοκάμια και τα πτερύγια και κρατάμε το σώμα τους.
- -Τα πλοκάμια και τα πτερύγια τα ψιλοκόβουμε για να τα χρησιμοποιήσουμε στη γέμιση.
- -Σοτάρουμε σε λίγο ελαιόλαδο και τα πτερύγια και πλοκάμια αφού τα έχουμε ψιλοκόψει, μαζί με το κρεμμυδάκι, το σκόρδο, το μαϊντανό και τον άνηθο , τα οποία τα έχουμε ψιλοκόψει και αυτά.
- -Προσθέτουμε και το ρύζι, αλατοπιπερώνουμε, ανακατεύουμε και σβήνουμε με το κρασί.
- -Προσθέτουμε λίγο από τον ζωμό και αφήνουμε να πάρει η γέμιση μια βράση.
- -Βάζουμε την γέμιση στα καλαμάρια, προσοχή όχι μέχρι πάνω, καλό θα ήταν μέχρι την μέση, και τα κλείνουμε τρυπώντας τα με μια οδοντογλυφίδα.
- -Σε κατσαρόλα βάζουμε λίγο ελαιόλαδο να κάψει και σοτάρουμε τα γεμιστά καλαμαράκια. (Αν μας έχει περισσέψει γέμιση τη ρίχνουμε κι αυτή στην κατσαρόλα).
- -Προσθέτουμε τον υπόλοιπο ζωμό λαχανικών, και βράζουμε σε χαμηλή φωτιά για 40′-45′ περίπου.
Aν θέλετε, μπορείτε να μοιραστείτε μαζί μας και την δική σας αγαπημένη συνταγή. Στείλτε e-mail στο [email protected] με τίτλο “ΣΥΝΤΑΓΗ”. |