Αρχική ΔιάφοραΣυνταγές Μαγειρικής ΚΑΛΑΜΑΡΑΚΙΑ ΓΕΜΙΣΤΑ ΜΕ ΡΥΖΙ

ΚΑΛΑΜΑΡΑΚΙΑ ΓΕΜΙΣΤΑ ΜΕ ΡΥΖΙ

από kmir

ΚΑΛΑΜΑΡΑΚΙΑ ΓΕΜΙΣΤΑ ΜΕ ΡΥΖΙΑπό την Σόνια, Β. Εύβοια

Υλικά:

  • -10 καλαμάρια, μέτριο μέγεθος
  • -2 κρεμμύδια
  • -½ ματσάκι μαϊντανό
  • -½ ματσάκι άνηθο
  • -1 σκελίδα σκόρδο
  • -2/3 κούπας ρύζι
  • -½ λίτρο ζωμό λαχανικών
  • -1 ποτηράκι λευκό κρασί
  • -Ελαιόλαδο
  • -Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση:

  • -Πλένουμε τα καλαμαράκια, τα καθαρίζουμε, αφαιρούμε τα πλοκάμια και τα πτερύγια και κρατάμε το σώμα τους.
  • -Τα πλοκάμια και τα πτερύγια τα ψιλοκόβουμε για να τα χρησιμοποιήσουμε στη γέμιση.
  • -Σοτάρουμε σε λίγο ελαιόλαδο και τα πτερύγια και πλοκάμια αφού τα έχουμε ψιλοκόψει, μαζί με το κρεμμυδάκι, το σκόρδο, το μαϊντανό και τον άνηθο , τα οποία τα έχουμε ψιλοκόψει και αυτά. 
  • -Προσθέτουμε και το ρύζι, αλατοπιπερώνουμε, ανακατεύουμε και σβήνουμε με το κρασί. 
  • -Προσθέτουμε λίγο από τον ζωμό και αφήνουμε να πάρει η γέμιση μια βράση.
  • -Βάζουμε την γέμιση στα καλαμάρια, προσοχή όχι μέχρι πάνω, καλό θα ήταν μέχρι την μέση, και τα κλείνουμε τρυπώντας τα με μια οδοντογλυφίδα. 
  • -Σε κατσαρόλα βάζουμε λίγο ελαιόλαδο να κάψει και σοτάρουμε τα γεμιστά καλαμαράκια. (Αν μας έχει περισσέψει γέμιση τη ρίχνουμε κι αυτή στην κατσαρόλα). 
  • -Προσθέτουμε τον υπόλοιπο ζωμό λαχανικών, και βράζουμε σε χαμηλή φωτιά για 40′-45′ περίπου.

 

        Aν θέλετε, μπορείτε να μοιραστείτε μαζί μας και την δική σας αγαπημένη συνταγή. Στείλτε e-mail           στο [email protected] με τίτλο “ΣΥΝΤΑΓΗ”.

Δειτε επισης...

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για την βελτιστοποίηση της πλοήγησής σας. Αποδοχή Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Προστασίας Δεδομένων & Cookies