Αρχική Είμαι ΜπαμπάςΔιάφορα Καλά νέα για όσους πίνουν καφέ!

Καλά νέα για όσους πίνουν καφέ!

από kmir

coffeeΚαλά τα νέα για τους λάτρεις του καφέ…

Ερευνητές από την Ιταλία σε εργασία τους που δημοσιεύτηκε στο Clinical astronenterology και Hepatology δείχνουν ότι η κατανάλωση καφέ μειώνει τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου του ήπατος κατά 40% περίπου.

Μερικά από τα αποτελέσματα δείχνουν ότι η κατανάλωση 3 φλιτζανιών την ημέρα, μπορεί αν προσφέρει σημαντικά οφέλη μειώνοντας τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου του ήπατος 50% και πιο πάνω..

Το Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC) αναφέρει, ότι ο καρκίνος του ήπατος είναι η ένατη αιτία των θανάτων από καρκίνο στις ΗΠΑ και η τρίτη κυριότερη αιτία θανάτου από καρκίνο στον κόσμο.

Το ηπατοκυτταρικό καρκίνωμα (HCC) είναι η πιο κοινή μορφή του καρκίνου με τους άνδρες να είναι 3 φορές πιο πιθανό να νοσήσουν συγκριτικά με τις γυναίκες.

Ο Δρ Carlo La Vecchia, από το Istituto di Ricerche Farmacologiche Mario Negri του Μιλάνου και επικεφαλής συγγραφέας της μελέτης, αναφέρει ότι η έρευνα επιβεβαιώνει ευρήματα του παρελθόντος ότι ο καφές είναι καλό για την υγεία σας και κυρίως το συκώτι!

Η έρευνα χρησιμοποίησε δεδομένα από 16 μελέτες με 3,153 περιστατικά. Διαχρονικά οι μελέτες δεν μπορούν να αποδείξουν μία ευθεία σχέση μεταξύ κατανάλωσης καφέ και αποφυγής εμφάνισης HCC.

Από την άλλη όμως υπάρχουν πολλαπλές αποδείξεις ότι η κατανάλωση καφέ μειώνει σημαντικά την πιθανότητα εμφάνισης διαβήτη ο οποίος είναι ένας γνωστός προδιαθεσιακός παράγοντας για την εμφάνιση καρκίνου του ήπατος.

Παραπέρα οι ερευνητές υπενθυμίζουν ότι το 90% των ηπατικών καρκίνων θα μπορούσε να αποφευχθεί με την προφύλαξη από τις διάφορους τύπους ηπατίτιδας και από την μείωση κατανάλωσης αλκοόλ.

www.diatrofi.gr

Δειτε επισης...

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για την βελτιστοποίηση της πλοήγησής σας. Αποδοχή Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Προστασίας Δεδομένων & Cookies