Αρχική ΔιάφοραΣυνταγές Μαγειρικής Kρασάτες μπριζόλες με πουρέ κολοκύθας

Kρασάτες μπριζόλες με πουρέ κολοκύθας

από kmir

mprizoles_pouresΑπό την Άσπα Χριστοφόρου

Υλικά

4 μπριζόλες χοιρινές

5-6 πατάτες

150 γρ. κίτρινη κολοκύθα βρασμένη

1/2 φλ. κρασί λευκό

2 κ.σ. κέτσαπ

κ.γ. μουστάρδα σκόνη

διάφορα βότανα τριμμένα από μύλο

αλάτι, πιπέρι

2 κ.σ. βούτυρο

1/2 φλ. γάλα

Εκτέλεση

Ξεκινάμε να μαρινάρουμε το κρέας με τη κέτσαπ, τη μουστάρδα, τα βότανα και αλατοπίπερο.

Τις αραδιάζουμε σε ταψάκι, τις σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και τις αφήνουμε στο ψυγείο 2 ώρες περίπου.

Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις βράζουμε σε αλατισμένο νερό, τις στραγγίζουμε και τις λιώνουμε μαζί με τη βρασμένη κολοκύθα.

Βάζουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε σε σιγανή φωτιά προσθέτοντας λίγο-λίγο το γάλα, μόλις κοχλάσει το αποσύρουμε.

Βγάζουμε το κρέας σε θερμοκρασία δωματίου.

Σε τηγάνι που έχει καπάκι ζεσταίνουμε λίγο ελαιόλαδο, τοποθετούμε τις μπριζόλες, προσέχοντας να ακουμπάνε όλες στον πάτο του τηγανιού.

Τις αφήνουμε να πάρουν χρώμα και απ΄ τις δύο πλευρές σε δυνατή φωτιά, χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία μόλις ρίξουμε το κρασί, το αφήνουμε λίγο να εξατμιστεί και συνεχίζουμε το ψήσιμο σε πολύ χαμηλή φωτιά, σκεπασμένες με το καπάκι του τηγανιού.

Θέλουν περίπου 1 ώρα να μαλακώσουν. Τις σερβίρουμε με τον πουρέ και συνοδεύουμε με μπρόκολο σαλάτα.

Δειτε επισης...

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για την βελτιστοποίηση της πλοήγησής σας. Αποδοχή Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Προστασίας Δεδομένων & Cookies