Αρχική ΔιάφοραΣυνταγές Μαγειρικής Kολοκυθόπιτα

Kολοκυθόπιτα

από kmir

kolokithopitaΑπό την Ιωάννα Μαστροπάσκουα

Υλικά

2 φύλλα ζύμης (κουρού, σφολιάτα ή παραδοσιακό)

1 και 1/2 κιλό κολοκύθια τριμμένα στον τρίφτη ή σε μηχάνημα

2 κρεμμύδια μεγάλα

2 αυγά

250 γραμμάρια κιλό φέτα τρίμμα

άνιθο ψιλοκομμένο

Αλάτι, πιπέρι, λάδι

Εκτέλεση

Τρίβουμε τα κολοκύθια, τα βάζουμε στην κατσαρόλα με το κρεμμύδι να σοταριστούν και ανακατεύουμε συνέχεια μέχρι να στραγγίσουν εντελώς. Κατεβάζουμε από την φωτιά, αφήνουμε να κρυώσει, ρίχνουμε όλα μαζί τα υλικά και ανακατεύουμε καλά. Στρώνουμε σε λαδωμένο ταψί το ένα φύλλο. Ρίχνουμε τη γέμιση. Στρώνουμε να είναι ομοιόμορφη, βάζουμε και το άλλο φύλλο και την γυρίζουμε για να κάνει και γυριστό στις άκρες (αν μας αρέσουν οι τραγανές γωνίες). Ραντίζουμε με λαδάκι και λίγο νεράκι και βάζουμε στον φούρνο στους 180-200 βαθμούς για τόση ώρα ώστε να ροδίσουν τα φύλλα μας (συνήθως θέλει 45-50 λεπτά).

Δειτε επισης...

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για την βελτιστοποίηση της πλοήγησής σας. Αποδοχή Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Προστασίας Δεδομένων & Cookies