Αρχική ΔιάφοραΤο νέο της ημέρας! Ιταλία: Πληρώνει τις οικογένειες ο Ρέντσι για να κάνουν παιδιά!

Ιταλία: Πληρώνει τις οικογένειες ο Ρέντσι για να κάνουν παιδιά!

από kmir

ypnos-1Επίδομα 80 ευρώ για κάθε παιδί που θα γεννηθεί από την Πρωτοχρονιά του 2015…

Ο Ιταλός πρωθυπουργός, Ματέο Ρέντσι, αποφάσισε τη διάθεση ποσού 500 εκατ. ευρώ στον κρατικό προϋπολογισμό του 2015, για την υιοθέτηση του επιδόματος τέκνων για κάθε παιδί που θα γεννηθεί από την 1η Ιανουαρίου του επόμενου έτους.

Ο Ρέντσι πρόσθεσε ότι το μπόνους αυτό, θα βοηθά τις ιταλικές οικογένειες στα πρώτα τρία χρόνια ζωής των παιδιών τους.

Σύμφωνα με στοιχεία που διέρρευσαν από την ιταλική προεδρία της κυβέρνησης, το συγκεκριμένο βοήθημα πρόκειται να καταβληθεί στις οικογένειες με ετήσιο εισόδημα, το οποίο δεν ξεπερνά συνολικά τις 90.000 ευρώ.

Για το 2015 το σχετικό κονδύλι θα είναι 500 εκατομμυρίων ευρώ, το 2016 θα αυξηθεί στο ένα δισ. ευρώ, ενώ, από το 2017 και πέρα, θα σταθεροποιηθούν στο 1,5 δισ. ευρώ.

Η Ιταλία είναι μία από τις χώρες με εντονότερο πρόβλημα υπογεννητικότητας στην Ευρώπη και με το μέτρο αυτό, ο Ιταλός πρωθυπουργός ελπίζει να συμβάλει στην αύξηση των γεννήσεων, δημιουργώντας ένα κλίμα μεγαλύτερης οικονομικής ασφάλειας.

«Ξέρω ότι δεν λύνουμε τα προβλήματα των οικογενειών, αλλά θέλουμε να στείλουμε ένα σαφές μήνυμα. Γνωρίζω τι σημαίνει να πρέπει να αντιμετωπίζεις συνεχή έξοδα μετά τη γέννηση ενός παιδιού» δήλωσε ο Ματέο Ρέντσι.

Δειτε επισης...

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για την βελτιστοποίηση της πλοήγησής σας. Αποδοχή Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Προστασίας Δεδομένων & Cookies