Αρχική Πριν την εγκυμοσύνηΓονιμότητα Η βιταμίνη D βοηθά στη γονιμότητα!

Η βιταμίνη D βοηθά στη γονιμότητα!

από kmir

Womans HiplineΓυναίκες που προσπαθούν να αποκτήσουν παιδί με εξωσωματική γονιμοποίηση μπορεί να έχουν μειωμένες πιθανότητες επιτυχίας, αν έχουν έλλειψη βιταμίνης D, σύμφωνα με μεγάλη μελέτη που έγινε στο Μιλάνο.

Του Παναγιώτη Χριστόπουλου, MD, MSc, PhD, IFEPAG, Μαιευτήρα, Χειρουργού, Γυναικολόγου, Διδάκτωρ Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Αθηνών, Director EURAPAG (European Association of Paediatric and Adolescent Gynaecology), www.healthylady.gr

Σε όσες, από τις γυναίκες αυτές, τα επίπεδα της βιταμίνης D ήταν φυσιολογικά, οι πιθανότητες να επιτύχουν περισσότερα γονιμοποιημένα ωάρια αρίστης ποιότητας, ήταν μεγαλύτερες.

Επίσης, οι πιθανότητες για εμφύτευση του εμβρύου ήταν περισσότερες και συνεπώς και οι πιθανότητες για να αποκτήσουν τελικά παιδί ήταν μεγαλύτερες.

Τα σημαντικά αυτά νέα, που δημοσιεύτηκαν στο έγκυρο ιατρικό περιοδικό Journal of Clinical Endocrinology and Metabolism, δίνουν νέες ελπίδες σε γυναίκες που αντιμετωπίζουν προβλήματα υπογονιμότητας.

Γίνεται περισσότερο εμφανές ότι ο γυναικολόγος που εφαρμόζει σύγχρονες γυναικολογικές γνώσεις, όντας ενημερωμένος για τα νεώτερα δεδομένα της γυναικολογίας, μπορεί να δώσει ακόμα καλύτερες λύσεις στη Γυναίκα του Σήμερα, που επιθυμεί να κρατήσει στην αγκαλιά της ένα παιδί.

Δειτε επισης...

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για την βελτιστοποίηση της πλοήγησής σας. Αποδοχή Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Προστασίας Δεδομένων & Cookies