Αρχική Μωρό 0-2Διατροφή Η σωστή τεχνική για το ρέψιμο του μωρού!

Η σωστή τεχνική για το ρέψιμο του μωρού!

από kmir

rephimo mwroΓνωρίζω ότι το μωρό μου πρέπει να ρεύεται μετά από κάθε θηλασμό, αλλά δεν ξέρω πώς να το καταφέρω αυτό.

Στον κόσμο των μωρών, το ρέψιμο όχι απλώς επιτρέπεται, αλλά επιβάλλεται!

Γιατί; Επειδή έτσι αποβάλλει τον αέρα που εισπνέει κατά τον θηλασμό ή το τάισμα με μπιμπερό.

Κατά συνέπεια, αποτρέπονται οι ελαφριοί πονόκοιλοι που ταράζουν τη ζωή των βρεφών.

Η καλύτερη στιγμή για να ρευτεί: Στα μισά ή μόλις ολοκληρωθεί ο θηλασμός ή το τάισμα με μπιμπερό.

Τα βασικά για το ρέψιμο!

Την πρώτη φορά, όλες είμαστε λίγο αδέξιες. Πολύ σύντομα όμως μαθαίνουμε τις σωστές κινήσεις.

Μην φοβάσαι, το ρέψιμο δεν κάνει κακό στο μωρό. Αντίθετα, το ανακουφίζει.

Πώς να το κάνεις; Τοποθέτησε μια πετσέτα στον ώμο ώστε να μην λερωθείς αν το μωρό κάνει αναγωγή γάλακτος (γουλιές). Κράτησε το μωρό σου στη δεξιά πλευρά και χτύπησέ το ελαφρά στην πλάτη. Να έχεις υπομονή γιατί μπορεί να περάσει ακόμη και ένα δεκάλεπτο μέχρι να ρευτεί το μωρό.

Δεν γίνεται τίποτα; Δοκίμασε αυτή την τεχνική που χρησιμοποιούν οι πιο έμπειρες γυναίκες: Κράτησε το μωρό στα γόνατα, όσο πιο δεξιά γίνεται, κρατώντας το κεφάλι με το ένα χέρι και σηκώνοντας τα χέρια του με το άλλο, ώστε να ανοίξει η θωρακική του κοιλότητα, γεγονός που επιτρέπει την αποβολή του αέρα.

Το μωρό αποκοιμιέται μόλις φάει: Μην ανησυχείς και, κυρίως, άφησέ το να ξεκουραστεί στην αγκαλιά του Μορφέα. Θα ρευτεί μόλις ξυπνήσει.

Πόσα ρεψίματα; Δεν υπάρχει ιδανικός ή συνιστώμενος αριθμός ρεψιμάτων. Από ένα έως πέντε ή έξι ρεψίματα, όλα είναι φυσιολογικά εφόσον υπάρχει αέρας που πρέπει να αποβληθεί.

Άφησε το μωρό να κάνει μια παύση στη μέση του θηλασμού ή του ταΐσματος με μπιμπερό ώστε να ρευτεί. Μερικά βρέφη το προτιμούν!

Άλλα, πιο λαίμαργα μωρά, θα μισήσουν αυτή την τεχνική και μόνο μόλις τελειώσουν με το μπιμπερό τους θα ρευτούν. Το καθένα έχει τις δικές του μικρές συνήθειες τις οποίες θα ανακαλύψεις γρήγορα!

Μέχρι ποια ηλικία το ρέψιμο; Περίπου μέχρι τεσσάρων έως έξι μηνών, με άλλα λόγια, μέχρι τότε που το μητρικό ή το βρεφικό γάλα αποτελούν αναπόσπαστο στοιχείο της διατροφής του παιδιού σου.

Ενώ ωριμάζει το πεπτικό σύστημα και πραγματοποιείται η εισαγωγή στερεών τροφών, περιορίζεται η ανάγκη ρεψίματος και κατόπιν εξαφανίζεται.

www.nestlebaby.gr

Δειτε επισης...

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για την βελτιστοποίηση της πλοήγησής σας. Αποδοχή Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Προστασίας Δεδομένων & Cookies