Αρχική Παιδί 2-6Διατροφή H σημασία των προβιοτικών για τα παιδιά!

H σημασία των προβιοτικών για τα παιδιά!

από kmir

PaidiGlykaΗ σημασία και η σπουδαιότητα των προβιοτικών είναι πιο λίγο πολύ γνωστή σε όλους μας.

Της Παπαδημητρίου Κωνσταντίνας, Διαιτολόγου– Διατροφολόγου, MSc, diatrofi.gr

Ας δούμε όμως την σημασία τους ανάλογα με την ηλικία και πιο πολύ στα παιδιά. Όσον αφορά τα είδη των βακτηρίων στα περιττώματα των παιδιών έχει αποδειχτεί ότι είναι διαφορετικά από αυτά που παρουσιάζονται στους ενηλίκους, με περισσότερα Bifidobacteria και με υψηλότερο αριθμό προαιρετικά αναερόβιων μικροργανισμών.

Ασθένειες, όπως η γαστρεντερίτιδα, είναι σε θέση να αλλάξουν την χλωρίδα που υπήρχε πριν την ασθένεια. Μετά από μια αντιβιοτική θεραπεία, η συχνότητα μιας ανωμαλίας των βακτηριδίων της εντερικής χλωρίδας στα παιδιά είναι πολύ πιο υψηλή. Η χρήση προβιοτικών μπορεί να επανεγκαθιδρύσει την ισορροπία της μικροχλωρίδας του παχέος εντέρου και μπορεί να βοηθήσει ώστε να ελεγχθούν τα δυσμενή αποτελέσματα της αντιβιοτικής θεραπείας.

Η βακτηριακή χλωρίδα των βρεφών που έχουν θηλάσει παρουσιάζεται διαφορετική σε σχέση με τα βρέφη τα οποία τράφηκαν με γάλα σε μορφή σκόνης. Τα Bifidobacteria και οι Lactobacilli εμφανίζονται σε μεγαλύτερο ποσοστό στα πρώτα, ενώ στα δεύτερα εμφανίζονται πιο πολλά είδη εντεροβακτηρίων.

Στην διαφορά αυτή των ειδών των βακτηρίων, πιστεύεται ότι οφείλονται οι αυξημένοι κίνδυνοι για λοιμώξεις του γαστρεντερικού συστήματος που παρατηρούνται σε μεγαλύτερο ποσοστό σε βρέφη τα οποία έχουν σιτιστεί με συνθετική διατροφή.

Ο Dr.Racik, προτείνει την καθημερινή λήψη του Bifidobacterium infantis για την ενίσχυση του οργανισμού των βρεφών. Η ανάπτυξη των Bifidobacteria κυρίως του Β-infantis ενισχύεται σε μεγάλο βαθμό από τον θηλασμό. Τα Bifidobacteria συμμετέχουν στην αφομοίωση του ασβεστίου, καθώς και άλλων μετάλλων και βιταμινών στα βρέφη. Με την βοήθεια των βακτηρίων αυτών παράγεται η λακτάση, ενώ ενισχύεται και η ανάπτυξη του βρέφους. Τα επίπεδα των Bifidobacteria μειώνονται σημαντικά μέσα στο πεπτικό σύστημα, καθώς παρουσιάζονται πιο ευαίσθητα συγκρινόμενα με άλλα βακτήρια.

Δειτε επισης...

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για την βελτιστοποίηση της πλοήγησής σας. Αποδοχή Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Προστασίας Δεδομένων & Cookies