Αρχική Πριν την εγκυμοσύνηΠροετοιμασία Η μητρότητα είναι… μεταδοτική;

Η μητρότητα είναι… μεταδοτική;

από kmir

ToxikesFilesΜήπως οι φίλες σας περιμένουν παιδί; Αν ναι τότε έχετε πολλές πιθανότητες να αποκτήσετε και εσείς ένα μωρό!

Σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύει η βρετανική «Daily Mail», οι γυναίκες έχουν πιο πολλές πιθανότητες να τεκνοποιήσουν όταν οι φίλες τους περιμένουν τον… πελαργό.

Η έρευνα έδειξε πως το φαινόμενο αυτό είναι πιο έντονο στις τελειόφοιτες Λυκείου.

Η μητρότητα είναι… μεταδοτική στη κατηγορία αυτή των γυναικών, καθώς τα κορίτσια που αποφοιτούν από το σχολείο, αποτελούν παράδειγμα προς μίμηση για τις φίλες τους.

Μάλιστα, η τάση αυτή βρίσκεται στο ζενίθ της για δύο χρόνια και στη συνέχεια φθίνει, σύμφωνα με τη Νικολέτα Μπάλμπο, από το Πανεπιστήμιο Bocconi στην Ιταλία, μία εκ των συντακτών της μελέτης.

“Η έρευνα δείχνει ότι οι αποφάσεις περί γονιμότητας, δεν επηρεάζονται μόνο από τα εξατομικευμένα χαρακτηριστικά και τις προτιμήσεις της εκάστοτε γυναίκας αλλά και από τις ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης με τις οποίες σχετίζεται.  Είναι σημαντικό να τονίσουμε ότι οι επιλογές των τελειόφοιτων μαθητριών, επηρεάζουν τουλάχιστον για δύο χρόνια μετά την επίτευξη εγκυμοσύνης, την ζωή των πρώην συμμαθητριών τους. Οι φίλοι μας παίζουν καταλυτικό ρόλο στη συμπεριφορά και τις συνήθειές μας”.

Η έρευνα πραγματοποιήθηκε σε δείγμα 1.700 Αμερικανίδων, ηλικίας 15 έως 30 ετών. Η μέση ηλικία των γυναικών που συμμετείχαν στην έρευνα και τεκνοποίησαν ήταν τα 27 έτη.

Δειτε επισης...

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για την βελτιστοποίηση της πλοήγησής σας. Αποδοχή Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Προστασίας Δεδομένων & Cookies