Αρχική Πριν την εγκυμοσύνηΨυχολογία Η λίστα της νέας χρονιάς!

Η λίστα της νέας χρονιάς!

από kmir

Μια διαφορετική προσέγγιση στις λίστες!

Λίστα κινητοποίησης…

Μερικές φορές βοηθάει το να ρωτήσουμε έναν έμπιστο φίλο ή συγγενικό πρόσωπο να κάνει μια λίστα με αυτά που θεωρεί το ίδιο απαραίτητα για εμάς, ώστε να γίνει η λίστα με αυτά που θα κάνουμε τη νέα χρονιά. Ο λόγος για μια τέτοια λίστα υποσχέσεων προς τον εαυτό μας που προέρχονται από τους άλλους είναι γιατί πολλές φορές μπλοκάρουμε, κολλάμε στα ασήμαντα και αδυνατούμε να συλλάβουμε τα σημαντικά, και διότι οι άλλοι βλέπουν πτυχές του εαυτού μας τις οποίες δεν αναγνωρίζουμε απαραιτήτως.

Ψυχολογική λίστα…

Όταν άγχη, ανησυχίες, φόβοι και επίμονες σκέψεις απορροφάν την ενέργειά σας είναι δύσκολο να αισθάνεστε ήρεμοι, χαρούμενοι και να αφήσετε τη φαντασία και τις επιθυμίες σας να έρθουν στην επιφάνεια. Προσπαθήστε να γράψετε μια λίστα με τίτλο «σκέψεις που πρέπει να βγάλω από το μυαλό μου», όπου θα συμπεριλάβετε όλα τα μικρά αρνητικά πραγματάκια που σας απασχολούν, ώστε να αφήσετε χώρο και για θετικά.

Λίστα Σχέσεων…

Και βέβαια, είναι σημαντικό να καταρτίσει κανείς τη λίστα για τη σχέση του. Είτε παντρεμένος/η, με σύντροφο, ή μόνος/η, όταν κανείς βρίσκεται στο σταυροδρόμι των δυσκολιών της προσωπικής του σχέσης μπορεί να συντάξει μια λίστα με τα θετικά και αρνητικά του τωρινού συντρόφου του (ή του προηγούμενου συντρόφου τον οποίο σκέφτεται ακόμα) ή τι θα επιθυμούσε σε ένα νέο σύντροφο. Μια τέτοια λίστα μπορεί να λειτουργήσει καταλυτικά για να βοηθήσει (είτε προς την κατεύθυνση της συμφιλίωσης είτε του χωρισμού, ότι είναι υγιές στην κάθε περίπτωση) το άτομο να ξαναπάρει τη ζωή του στα χέρια του.

Μην Ξεχνάτε!

Όταν τελειώσει η λίστα με αυτά που θέλουμε να κάνουμε, έχει τελειώσει και η ζωή!

Δειτε επισης...

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για την βελτιστοποίηση της πλοήγησής σας. Αποδοχή Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Προστασίας Δεδομένων & Cookies