Αρχική Ειμαι Μαμά & ΓυναίκαΟμορφιά Η καλοκαιρινή περιποίηση των μαλλιών!

Η καλοκαιρινή περιποίηση των μαλλιών!

από kmir

mallia3Ακριβώς όπως βλάπτει το δέρμα σας, ο ήλιος μπορεί να βλάψει τα μαλλιά σας και μάλιστα σε πολύ μεγάλο βαθμό.

Το θαλασσινό νερό και το χλώριο βάζουν επίσης το… χεράκι τους.

Το όχι και τόσο όμορφο αποτέλεσμα των παραπάνω; Λίγες μόλις εβδομάδες καλοκαιριού και τα μαλλιά που ήταν όμορφα, λαμπερά και εύκολα διαχειρίσιμα φαίνονται και μοιάζουν θαμπά και φριζαρισμένα.

Το φριζάρισμα δεν είναι ένα απλό σχήμα λόγου. Οι ειδικοί στη δερματολογία λένε πως οι υπεριώδεις ακτίνες του ήλιου στην πραγματικότητα «μαγειρεύουν» την τρίχα. Η ζημιά είναι πιο εμφανής στα βαμμένα μαλλιά που το καλοκαίρι έχουν την τάση να ξεθωριάζουν και να παίρνουν το χρώμα του χαλκού.

Ακόμα όμως και τα μαλλιά που δεν είναι βαμμένα υποφέρουν από τον ήλιο. Οι ακτίνες UV τα στεγνώνουν και κάνουν τραχιά την λεία επιδερμίδα ή το εξωτερικό στρώμα της τρίχας.

Το φριζάρισμα!

Τα ξηρά μαλλιά είναι πολύ πιθανό να υποφέρουν από μια «ασθένεια» του καλοκαιριού που είναι ακόμα πιο ενοχλητική και από τα τσιμπήματα των κουνουπιών: Το φριζάρισμα. Αυτό συμβαίνει επειδή τα ξηρά μαλλιά απορροφούν την επιπλέον υγρασία στον αέρα, με αποτέλεσμα τα στελέχη της τρίχας να φουσκώνουν και να σπάνε.

Η «ζημιά» από το κολύμπι!

Η κολύμβηση επίσης κάνει μεγάλη ζημιά στα μαλλιά σας. Κάντε μια βουτιά στην πισίνα και μονομιάς το χλώριο θα απογυμνώσει τα μαλλιά σας από τα φυσικά προστατευτικά του έλαια. Αν είστε ξανθιά μπορεί να τα δείτε να παίρνουν μια διόλου κολακευτική πρασινωπή χροιά. Αυτό συμβαίνει επειδή τα μόρια του χαλκού και των άλλων χημικών της πισίνας δεσμεύονται με την πρωτεΐνη στο στέλεχος της τρίχας.

Από την άλλη, μια βουτιά στη θάλασσα χρωματίζει τα μαλλιά με άλλο τρόπο. Η μεγάλη περιεκτικότητα του θαλασσινού νερού σε αλάτι αντλεί το νερό από τα μαλλιά και το δέρμα σας και μπορείτε να καταλήξετε με δάχτυλα που μοιάζουν με δαμάσκηνα και με ξεραμένα μαλλιά.

Δειτε επισης...

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για την βελτιστοποίηση της πλοήγησής σας. Αποδοχή Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Προστασίας Δεδομένων & Cookies