Αρχική Ειμαι Μαμά & ΓυναίκαΨυχολογία Η γυναίκα με καρκίνο μαστού:Η ψυχολογική προσέγγιση!

Η γυναίκα με καρκίνο μαστού:Η ψυχολογική προσέγγιση!

από kmir

Η γυναίκα με καρκίνο στο μαστό συχνά θρηνεί όχι μόνο την αρρώστια της αλλά στα πλαίσια των θεραπευτικών παρεμβάσεων τις απότομες, ψυχοφθόρες αλλαγές που αυτές επιφέρουν στο σώμα της.

Πιο συγκεκριμένα, μία ενδεχόμενη απώλεια του/των μαστού/στων, τη μερική ή ολική απώλεια των μαλλιών της. Πρόκειται για εμφανή στοιχεία της εικόνας του σώματος που για κάθε γυναίκα συμβολίζουν την ομορφιά, τη μητρότητα, τη θηλυκότητα, τη σεξουαλικότητα.

Το υποστηρικτικό πλαίσιο που διαθέτει η γυναίκα με καρκίνο στο μαστό παίζει σημαντικό ρόλο για την εκ νέου καλύτερη προσαρμογή της στη ζωή. Η άμεση εμπλοκή του σύντροφου αλλά και των παιδιών στη φροντίδα και στήριξη της είναι καθοριστικής σημασίας όχι μόνον για εκείνη αλλά για όλα τα μέλη της οικογένειας.

Η διαθεσιμότητα και η ενσυναίσθηση από την ευρύτερη οικογένεια και τους φίλους και άλλες γυναίκες με καρκίνο μαστού είναι επίσης πολύ βοηθητική για τη γυναίκα ασθενή.

Σε συνδυασμό με το οικογενειακό, φιλικό και κοινωνικό υποστηρικτικό πλαίσιο (αν αυτό υπάρχει) καλό είναι η γυναίκα με καρκίνο στο μαστό να λάβει ψυχοθεραπευτική στήριξη σε ατομικό ή ομαδικό πλαίσιο.

Η θεραπευτική πλαισίωση και διαδικασία θα τη βοηθήσει να έρθει σε επαφή με τον εαυτό της και να τον ενδυναμώσει.

Σταδιακά να νοηματοδοτήσει την εμπειρία της και να προχωρήσει τη ζωή της μέσα από μία διαφορετική ματιά για εκείνην και τους άλλους.

Δειτε επισης...

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για την βελτιστοποίηση της πλοήγησής σας. Αποδοχή Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Προστασίας Δεδομένων & Cookies