Αρχική Ειμαι Μαμά & ΓυναίκαΔιατροφή & Άσκηση Η γυμναστική που χαρίζει επίπεδη κοιλιά!

Η γυμναστική που χαρίζει επίπεδη κοιλιά!

από kmir

koiliajpgΙδρώνετε με τις ώρες επάνω στο διάδρομο γυμναστικής προκειμένου να κάψετε τις παραπανίσιες θερμίδες και να απαλλαγείτε από το επίμονο λίπος.

Μια νέα αμερικανική μελέτη, αποδεικνύει ότι η αεροβική γυμναστική δεν είναι αρκετή για να αποκτήσετε την επίπεδη κοιλιά που ονειρεύεστε.

Όπως όλοι γνωρίζουμε, είναι αδύνατο να απαλλαγούμε από το λίπος τοπικά σε μια «προβληματική» περιοχή του σώματός μας.

Όπως τονίζουν, όμως, οι ερευνητές από τη Σχολή Δημόσιας Υγείας του Πανεπιστημίου Χάρβαρντ (HSPH), ένα συγκεκριμένο είδος άσκησης είναι εξαιρετικά αποτελεσματικό για να αντιμετωπίσουμε, μεταξύ άλλων, και το ενοχλητικό «σωσίβιο».

Στο πλαίσιο της σχετικής δοκιμής, οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι όσοι από τους άνδρες που συμμετείχαν έκαναν ασκήσεις ενδυνάμωσης (προπόνηση δύναμης) για 20 λεπτά κάθε μέρα, κατάφεραν να αντιμετωπίσουν αποτελεσματικότερα τη συσσώρευση λίπους στην κοιλιά σε σύγκριση με άνδρες που έκαναν αεροβική γυμναστική (π.χ. διάδρομο, τρέξιμο, κολύμβηση) για 20 λεπτά κάθε μέρα.

«Οι ασκήσεις ενδυνάμωσης και –ιδανικά– ο συνδυασμός της προπόνησης δύναμης με αεροβική άσκηση βοηθούν στη μείωση της ποσότητας λίπους στην κοιλιά και παράλληλα στην αύξηση ή τη συντήρηση της μυϊκής μάζας», δηλώνει η επικεφαλής της ερευνητικής ομάδας Rania Mekary.

Περισσότεροι από 10.000 άνδρες συμμετείχαν στη νέα μελέτη, τα αποτελέσματα της οποίας δημοσιεύθηκαν διαδικτυακά στην επιστημονική επιθεώρηση Obesity.

Η επίπεδη κοιλιά δεν είναι μόνο ένα ελκυστικό χαρακτηριστικό της εξωτερικής εμφάνισης, αλλά και δείκτης καλής υγείας.

Το συσσωρευμένο λίπος γύρω από τη μέση –η λεγόμενη κοιλιακή παχυσαρκία– συνδέεται άμεσα με τον αυξημένο κίνδυνο καρδιαγγειακών επιπλοκών, διαβήτη τύπου 2 και δεκάδων άλλων παθήσεων.

Καθώς όμως είναι αδύνατο να απαλλαγούμε μόνο από το λίπος στην κοιλιά, στόχος μας θα πρέπει να είναι να μειώσουμε γενικώς το ποσοστό λίπους στο σώμα.

 

 

www.onmed.gr

Δειτε επισης...

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για την βελτιστοποίηση της πλοήγησής σας. Αποδοχή Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Προστασίας Δεδομένων & Cookies